Vakantiegeld wordt gebruikt om schulden af te lossen

Schuldenvrije maatschappij

Het vakantiegeld is weer – of wordt in juni – gestort. Dit extraatje wordt vaak niet alleen gebruikt om op vakantie te gaan. Klussen in huis worden aangepakt, maar ook schulden worden met het vakantiegeld afbetaald. Zoals voorgaande jaren doen wij ook in deze periode weer een extra actie om klant-debiteuren aan te zetten tot een betaling.

 

Uit ons onderzoek van 2017 naar het betaalgedrag in de maanden mei en juni weten we dat het vakantiegeld wordt gebruikt om schulden af te lossen. Hoe ouder een schuldenaar is, hoe groter de kans dat hij of zij het vakantiegeld gebruikt om schulden af te lossen. Het loont dus om in deze periode een extra betalingsherinnering te sturen. Vooral openstaande vorderingen voor wonen, zorg of scholing worden vaker afgelost met vakantiegeld dan andere schulden.

 

Extra acties in deze periode loont

Ook dit jaar zetten wij weer een extra actie in om klant-debiteuren te motiveren om in actie te komen. Al jaren zien we dat door deze acties het aantal betalingen en het contactmomenten stijgt. Dit jaar worden klant-debiteuren extra geprikkeld door de mogelijkheid om een boodschappenpakket ter waarde van 50,00 euro te winnen.

 

Maak gebruik van het vakantiegeld en stuur schuldenaren juist in deze periode een extra betalingsherinnering.

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail
Neem contact op

xHeeft u een vraag?