Minnelijke incasso

123 Enrique Meesters JJ WEB 20221011

Incasseren zonder tussenkomst van de rechtbank

Heb je klanten die je facturen niet betalen en niet reageren op herinneringen? Laat het incasseren dan aan ons over. Dat doen we snel en efficiënt en op een manier die past bij jouw organisatie. Daarbij zoeken we altijd eerst naar een minnelijke oplossing, een oplossing zonder dat de rechter eraan te pas komt.

In een minnelijk incassotraject nemen we contact met de klant-debiteur en zoeken we een oplossing die voor alle partijen werkt. Want waar het jouw organisatie niet is gelukt om contact te maken, blijkt een bericht van een deurwaarderskantoor deuren te openen. In 70% van de gevallen komen we tot een oplossing zonder tussenkomst van de rechter. In dat geval zijn er geen kosten voor jou als opdrachtgever, omdat we geen gerechtelijke procedure zijn gestart. De incassokosten die we berekenen, worden betaald door de klant-debiteur.

Minnelijk voor woningcorporaties en utiliteit
In deze tijd van hoge energieprijzen en oplopende inflatie komen steeds meer mensen in de betalingsproblemen. Als woningcorporatie of leverancier van nutsvoorzieningen wil je alles doen om te voorkomen dat deze klanten dieper in de problemen komen. Wij ondersteunen met een passende aanpak. Ons eerste doel is contact maken en in gesprek komen met de klant-debiteur. Vervolgens kijken we samen wat nodig is. Soms kan dat een betalingsregeling zijn, soms een doorverwijzing naar de gemeente of een andere schuldhulpinstantie. Ook helpen we mensen met tips. Dat alles doen we in begrijpelijke taal met oog voor de culturele achtergrond van de klant-debiteur.

Naar de rechter als het zinvol is
Als het minnelijke traject niet leidt tot een oplossing dan bepalen we samen of een stap naar de rechter zinvol is. Lees meer over gerechtelijke incasso.

Hulp nodig bij het innen van je facturen? Bel ons op werkdagen op 088 730 34 00 of mail naar info@janssen-janssen.nl. We helpen je graag.

Direct aan de slag

Wil je nu meteen aan de slag? Dat doe je heel eenvoudig online. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met je op.

Start hier je incassotraject
107 Enrique Meesters JJ WEB 20221011

Bereken de incassokosten

De incassokosten zijn afhankelijk van de hoogte van de totale vordering. Wil jij weten met welk bedrag jouw openstaande factuur wordt verhoogd? Bereken het eenvoudig met onze incassokostencalculator.

Incassokostencalculator