Bereken je incassokosten met de incassocalculator

044 Enrique Meesters Eindhoven Janssen Janssen WEB 20210611

Als je een factuur hebt die ondanks een goed debiteurenbeheer niet wordt betaald, mag je een zogenoemde WIK-brief sturen. Dit is een brief waarin de klant-debiteur een laatste kans krijgt om de vordering kosteloos te betalen. In deze brief meld je ook dat als er niet wordt betaald, de factuur wordt opgehoogd met incassokosten. Wil je weten hoe een WIK-brief eruit ziet? Klik dan hier.

De incassokosten zijn afhankelijk van de hoogte van een vordering. Wil jij weten welke incassokosten van toepassing zijn op jouw factuur? Bereken het hieronder eenvoudig met onze incassocalculator.

Let op! Dit is alleen geldig bij vorderingen op consumenten. Deze calculator is niet van toepassing bij vorderingen van overheidsinstanties zoals het Centraal Justitieel Incasso Bureau en College van Zorgverzekeraars of bij B2B.

Voer hoofdsom van de factuur in:

Dit zijn de maximale incasso kosten:

Totaal exclusief BTW

€ 40,00

Totaal inclusief BTW

€ 48,40

De incassokosten worden per factuur berekend. Let op! Deze calculator is niet van toepassing bij vorderingen van overheidsinstanties. Zoals het Centraal Justitieel Incasso Bureau en College van Zorgverzekeraars.

Uiteraard kunnen wij je ook helpen met het versturen van de WIK-brief. Dan zullen wij de brief versturen, en wanneer betaling volgt weer overgaan tot sluiting van het dossier. Blijft betaling hierop uit? Dan starten wij, na overleg met jou, met de minnelijke incassofase.

Start Incassotraject

Vragen over betalen?

088 730 34 00

Zakelijke vragen?

088 730 34 37

Direct met ons chatten

Start chat