De 'Wik-brief'... een voorbeeld

IMG 4254

De Wik-brief... hoe stel je die op?

Vaak horen wij van ondernemers dat het lastig is om een goede Wik-brief / sommatie op te stellen. Daarom helpen wij graag een handje. Hieronder hebben wij een voorbeeld voor je uitgeschreven.

Geachte heer, mevrouw,

Op dit moment is uw factuur nog steeds niet betaald. Wij hebben al verschillende keren geprobeerd om met u in contact te komen en om de achterstand met u op te lossen.

Het gaat om factuur..........

Betaal binnen 15 dagen
Het bedrag wat u nu moet betalen is € ...... (factuur.......). Ik vraag u dit bedrag binnen vijftien dagen nadat deze brief bij u is bezorgd te betalen.

U kunt het bedrag direct overmaken naar ons rekeningnummer ........ Vermeld bij uw betaling altijd uw factuurnummer......... Hiermee kan ik uw betaling goed en snel verwerken.


Gevolgen als u niet betaalt
Binnen vijftien dagen nadat deze brief bij u is bezorgd moet de verschuldigde achterstand van € ...... door ons ontvangen zijn. Anders zullen wij verdere incassomaatregelen tegen u nemen en uw dossier overdragen aan deurwaarderskantoor Janssen en Janssen.

Let op! Als wij uw dossier overdragen zullen wij het bedrag verhogen met € ...... aan incassokosten. De hoogte van deze incassokosten is wettelijk bepaald.


Niet eens met de vordering?
Dan kunt u de reden binnen 15 dagen aan ons doorgeven. Stuur ons (bij voorkeur) een e-mail (EMAILADRES) waarin u het bezwaar uitlegt. Voeg mogelijk bewijs ook altijd bij.


Heeft u nog vragen?
Bel ons gerust op (TELEFOONNUMMER). Uw accountnummer is ...... Daarnaast kunt u natuurlijk ook e-mailen (E-MAIL). We helpen u graag verder.

Met vriendelijke groet,


(UW NAAM)

IMG 4254

Kunnen we je helpen?

Met deze tips kan het niet anders dan dat een betaling volgt. Toch niet het gewenste effect? Je kunt ons altijd even bellen. Kost het je alleen maar negatieve energie? Dan kunnen wij de incasso voor je doen.