Incassobureaus van waarde voor startende ondernemers

047 Enrique Meesters Janssen Janssen HR 20220404
  • 25-05-2023
  • Leestijd: 2 minuten

Startende ondernemers hebben veel te doen in een korte tijd. Naast het managen van de dagelijkse bedrijfsactiviteiten, hebben ze ook te maken met het beheren van financiën. Hieronder vallen ook de openstaande rekeningen. Hoewel het geïncasseerd krijgen van openstaande rekeningen een tijdrovende taak kan zijn, is het een essentieel onderdeel om je organisatie financieel gezond te houden.

Voorkomen van wanbetalingen
Allereerst is het belangrijk om zelf een goed ingericht debiteurenbeheer te hebben. Wanneer stuur je een herinnering? Wanneer een aanmaning? Of wanneer probeer je iemand telefonisch te benaderen. Als betaling na een aantal acties nog steeds uitblijft, kan een deurwaarderskantoor helpen bij het incasseren van deze facturen. Ook kan een deurwaarderskantoor je helpen om jouw debiteurenbeheer zo goed mogelijk in te richten. Zo is het voor een ondernemer erg belangrijk omgoede algemene voorwaarden op te stellen. Met duidelijke algemene voorwaarden kan er geen onduidelijkheid ontstaan over een overeenkomst precies inhoudt en wat een partij mag verwachten. Een deurwaarderskantoor is er dus niet alleen om problemen op te lossen, maar ook zeker om eventuele problemen te voorkomen.

Wanneer het een deurwaarderskantoor lukt om de factuur te incasseren, verhoogt dit de inkomsten van jouw organisatie. Nog een bijkomend voordeel dus om toch de beslissing te nemen de vordering uit handen te geven.

Vooroordelen over een deurwaarderskantoor
Vaak zijn ondernemers huiverig voor het inschakelen van een deurwaarderskantoor. Dit komt omdat velen denken dat de relatie met klanten wordt verstoord wanneer je als ondernemer een deurwaarder inschakelt. Een deurwaarderskantoor heeft namelijk niet altijd de beste reputatie. Vaak wordt gedacht dat zij een agressieve en intimiderende handelswijze hebben. Het merendeel van de kantoren, hanteert juist een maatschappelijke werkwijze. Zij gaan respectvol en correct met debiteuren om. Zo is onze aanpak persoonlijk en motiverend, maar ook dwingend als het moet. Dit gebeurt niet overal. Het is daarom belangrijk om vooraf goed onderzoek te doen naar welk deurwaarderskantoor je inschakelt als ondernemer.


Schermafbeelding 2023 03 31 om 10 17 14

Download het stappenplan voor een incassoprocedure