Nieuwe regels over out-of-pocket kosten

De beroepsorganisatie KBvG heeft een bindende bestuursregel vastgesteld. Dit betekent dat per 1 december 2013 geen voorfinanciering van de out-of-pocket kosten meer mag plaatsvinden. De reden hiervan is dat de KBvG en Bureau financieel toezicht (Bft) hebben geconstateerd dat voorfinanciering van deze kosten te hoog is opgelopen. Momenteel bedraagt de totale voorfinanciering door gerechtsdeurwaarders circa 365 miljoen euro.

 

Vanaf 1 december aanstaande zijn wij verplicht om deze bestuursregel te implementeren in onze organisatie. Dit kan in de samenwerking met onze opdrachtgevers leiden tot het vragen van een voorschot als wij onvoldoende dekking hebben vanuit de voor u geïncasseerde gelden die we nog onder ons hebben. Omdat wij een solide organisatie zijn welke ruimschoots voldoet aan de liquiditeits- en solvabiliteitseisen vanuit de branche is deze regel alleen van toepassing op de door ons voor te financieren externe kosten zoals bijvoorbeeld griffierechten.

 

Wellicht roept deze nieuwe situatie vragen bij u op. Wij gaan graag met u om de tafel zitten om dit met u te bespreken. Wanneer u behoefte heeft aan een persoonlijk gesprek kunt u dit aangeven bij uw contactpersoon binnen Janssen & Janssen.

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail
Neem contact op

xHeeft u een vraag?