Inschrijving Corporatiedag 2018 geopend!

 

 

 

Woensdag 28 november vindt de 11e editie van de Corporatiedag plaats. Ook dit jaar belooft een prachtige editie te worden met interessante sprekers.

 

In de ochtend spreekt Ivette Mol, partner bij VMBS Advocaten. De drie keuzeprogramma’s in de middag worden gegeven door oprichter van Springplank040 Thijs Eradus, coauteur van het manifest ‘Schuldvrij’ Jesse Frederik en zelfstandig consultant en voormalig manager huurincasso René Oosterveer.
 

Van deze drie keuzeprogramma’s kunt u er twee bijwonen. Het dagvoorzitterschap is in handen van afgestudeerd econome Pauline de Wilde. Zij weet als geen ander hoe ze inhoudelijke thema’s op een doeltreffende en charmante manier moet begeleiden.

 

Wilt u meer informatie of wilt u graag aanwezig zijn op 28 november. Klik dan hier om je in te schrijven. Meer onformatie over het gehele programma vind je hieronder. Wij hebben er zin in!

 

Datum: 28 november 2018

Locatie: Conferentiehotel Kapellerput te Heeze

Kosten: Deelname is kosteloos

 

Programma:

 

10.15 – 10.45                      Ontvangst en registratie gasten

10.45 – 11.00                      Aanvang bijeenkomst in plenaire zaal door Pauline de Wilde

11.00 – 12.00                      Lezing door Ivette Mol, partner bij VMBS Advocaten

12.00 – 12.15                      Resumé en evaluatie d.m.v. een vragenronde

12.15 – 12.30                      Kennismaking sprekers middagprogramma

12.30 – 13.30                      Lunch

13.30 – 14.30                      Workshops in subgroepen

14.30 – 15.30                      Workshops in subgroepen

15.30 – 16.00                      Samenkomst en afronding in plenaire zaal

16.00 – 17.00                      Afsluitende borrel in de bar

 

Hieronder vindt u meer informatie over de presentaties die worden gegeven. 

 

Hopelijk zien wij elkaar op 28 november aanstaande! 

 

Met vriendelijke groet,

Antoon Donkers

Algemeen Directeur

 

 

Dagvoorzitter Pauline de Wilde

Pauline de Wilde gaat als dagvoorzitter graag de diepte in met haar gasten. Zij zorgt direct voor een prettige sfeer en weet het publiek op een hele natuurlijke manier in beweging te krijgen.

Als afgestudeerd econome (UvA) levert Pauline kwaliteit op hoog niveau met de nodige flair. Zij weet als geen ander om inhoudelijke thema's op een doeltreffende en charmante manier over te brengen. Pauline is als tv-presentatrice vooral bekend van de zakelijke RTL Z-programma's Duurzaam Ondernemen, Ondernemerszaken en Lokaal Duurzaam.

 

Plenaire lezing Ivette Mol

Ivette Mol is partner bij VMBS Advocaten en gespecialiseerd in huurrecht, in de breedste zin van het woord. Zowel huurders als verhuurders kunnen bij haar terecht voor advies en ondersteuning. Het accent in haar advies- en procespraktijk ligt op bedrijfsruimte-huurrecht. Daarnaast doceert ze al vele jaren en is ze onder andere vaste docent huurrecht bij de landelijke opleidingsinstituten OSR en Academie voor de Rechtspraktijk. Ze is redactielid van het toonaangevende Tijdschrift voor Huurrecht Bedrijfsruimte, coauteur van het Handboek Huurrecht Bedrijfsruimte en medeauteur van de rubriek ‘Snelrecht’ van het tijdschrift ‘Mr’.

In 2008 werd Ivette door voorname huurrechtspecialisten uitgeroepen tot beste jonge jurist op het gebied van het huurrecht (de Gouden Stoofpeer).

 

Spreker Thijs Eradus                          

Thijs Eradus werkt al 20 jaar met mensen in Eindhoven die geen woning en werk hebben. Hij heeft lang op straat gewerkt om burgers die zwaar verslaafd waren en geen woning hadden te verwijzen naar hulpverlening. Daarbij werkte hij nauw samen met de gemeente Eindhoven en de politie. Daarna is hij teamleider geweest van de nachtopvang en het instroomhuis voor dak- en thuislozen.

5 jaar geleden vond hij het wel welletjes. Hulpverlening maakt mensen lam, waarom niet werk inzetten bij mensen zonder woning en werk? Dit is wat zijn bedrijf Springplank nu doet in Eindhoven, ‘s-Hertogenbosch en Tilburg. Elk jaar biedt Springplank voor zo’n 150 kandidaten werk aan inclusief wonen en andere ondersteuning vanuit de gedachte ‘werk als katalysator’. Het bedrijf is in korte tijd een succes en de resultaten zijn opvallend. Springplank heeft eind 2017 de European Social Innovation Award gewonnen, zowel de publieks- als juryprijs. De impact die Springplank biedt is enorm en de jury prijst de samenwerking met bedrijfsleven en woningcorporatie Sint Trudo in Eindhoven. Dit levert perspectief op voor de meest kwetsbare burgers in een stad en is ook nog eens efficiënt voor de portemonnee van een gemeente.

Thijs gelooft in nieuwe samenwerkingen buiten alleen het sociaal domein om en wil echte impact creëren voor de mensen die dit het hardst nodig hebben.

 

Spreker Jesse Frederik

Sinds het zien van ‘Schuldig’ wil Jesse Frederik, economieverslaggever bij De Correspondent, iets doen tegen de doorgedraaide schuldenindustrie. Met lobbyist Annemarie Gehrels, Sarah Sylbing en Ester Gould (regisseurs van Schuldig) lanceert hij de actiegroep Schuldvrij! Enkele zaken waar zij voor staan zijn: het stoppen met het beboeten van armoede, wanpraktijken bij incassobureaus moeten aangepakt worden, de marktwerking voor deurwaarders terugdraaien, zorgen voor samenhang en meer mensen een perspectief op een schuldvrij bestaan bieden.

Jesse Frederik schreef onder andere voor Follow The Money, NRC next, de Volkskrant en Vrij Nederland. In 2013 won hij samen met coauteur Eric Smit de journalistieke prijs De Tegel. Begin april kreeg Jesse Frederik ook de aanmoedigingsprijs van De Loep, voor zijn werk voor De Correspondent.

 

Spreker René Oosterveer

René Oosterveer is zelfstandig consultant met veel ervaring in de woningcorporatie branche. Als voormalig manager huurincasso bij de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale,  met ruim 40,000 eenheden een van de grootste corporaties van Nederland, is hij continue opzoek naar vernieuwing en verbetering. Ook in zijn rol als voorzitter van het Huurincasso Platform zorgt hij, samen met de overige bestuursleden, voor verdere professionalisering van het vak en voor verbinding tussen de collega´s. Belangrijkste uitdaging: “Hoe help je een huurder van niet-betalen naar betalen?”

 

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail
Neem contact op

xHeeft u een vraag?