Consumentencampagne voorlichting incassobureau

IncassoOnder het motto ‘Incasso? Betaal, maar alleen als het klopt’ roepen de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) consumenten op in actie te komen tegen onterechte, onjuiste of agressieve incasso’s.

 

ACM heeft de incassosector onderzocht, omdat consumenten veel problemen meldden bij ConsuWijzer en de schade voor het consumentenvertrouwen groot is. ACM heeft drie problemen vastgesteld bij commerciële incassobureaus en ondernemers die zelf incasseren. Zij overtreden de regels als zij:

 

  • onterechte vorderingen innen;
  • te hoge invorderingskosten rekenen;
  • ontoelaatbare druk uitoefenen op de consument.

 

Klant-debiteuren helpen

Wij nemen onze verantwoordelijkheid hierin. Maatschappelijk verantwoord incasseren vinden wij erg belangrijk en wij distantiëren ons van oneerlijke incassopraktijken. Wij vinden het belangrijk om in contact te komen met de klant-debiteur om op deze manier samen een oplossing te vinden. Voorlichting vinden wij hierin erg belangrijk. Op onze website wijzen wij klant-debiteuren op hun rechten en plichten. We leggen het verschil uit tussen een incassobureau en een deurwaarder. Ook kan de klant-debiteur de hoogte van de incassokosten checken met de incassocalculator.

 

Deurwaarderskantoor

Naast een incassobureau zijn wij ook een deurwaarderskantoor. Daarom zijn wij aangesloten bij een andere brancheorganisatie dan de NVI, namelijk bij de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG). De KBvG hanteert strenge eisen waar iedere deurwaarder aan moet voldoen. Ook de Normen voor kwaliteit moeten door iedere deurwaarder worden gevolgd. Bij misbruik volgt of een tuchtstraf of, in een ernstige situatie, zelfs ontzetting uit het ambt. De deurwaarder is dan niet meer bevoegd om deurwaardersactiviteiten te verrichten.

 

Iedere gerechtsdeurwaarder staat geregistreerd in een register. Je kunt dus gemakkelijk controleren of je met een echte deurwaarder te maken hebt. Dit kun je controleren op de site www.registergerechtsdeurwaarders.nl door daar de gegevens van de deurwaarder in te vullen.

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail
Neem contact op

xHeeft u een vraag?