Programma Corporatiedag Zuidwest-Nederland 15 mei 2018 bekend

foto Corporatiedag website

 

Het is bijna zover: de 5e editie van de Corporatiedag Zuidwest-Nederland. Dinsdagochtend 15 mei organiseren we in Bergen op Zoom het jaarlijkse evenement voor medewerkers werkzaam in de corporatiebranche. 4 medewerkers van verschillende woningcorporaties uit de omgeving delen hun ervaringen en tips. Want we kampen allemaal met dezelfde uitdagingen en lopen vaak tegen dezelfde problemen aan. Waarom elkaar dan niet opzoeken? Van deze vier rondetafelgesprekken kunt u er bij drie aanschuiven.Hieronder vind je meer informatie over de rondetafelgesprekken. 
Traditiegetrouw sluiten we af met een lunch.

Locatie:
Jac. Danst
Buitenvest 96
4614 AD Bergen op Zoom

Kosten: Deelname is kosteloos

Programma:
09.00 uur: Ontvangst met koffie en thee
09.15 uur: Eerste sessie rondetafelgesprek 
10.00 uur: Pauze
10.15 uur: Tweede sessie rondetafelgesprek
11.00 uur: Pauze 
11.15 uur: Derde sessie rondetafelgesprek
12.00 uur: Plenair einde
12.15 uur: Lunchpauze 
13.00 uur: Einde

 

Wil je graag aanwezig zijn tijdens dit kennisevent? Meld je dan hieronder direct aan: 

Aanmelden

 

Rondetafelgesprekken

 

Hoe kom je écht in contact met de huurder?

Natasja van Loon – WonenBreburg

 

WonenBreburg is op dit moment bezig om nog wijkgerichter te gaan werken. Ze willen hun klanten (nog) beter leren kennen om zo echt maatwerk toe te kunnen passen. In de eerste maand dat de (huur)achterstand ontstaat proberen ze op diverse manieren in contact te komen met de klant. Dit doen ze door brieven te sturen, te bellen, een huismeester langs te sturen en zelf op huisbezoek te gaan. Geïnteresseerd in het resultaat van het toepassen van maatwerk zoals WonenBreburg? Natasja van Loon van WonenBreburg gaat graag met u in gesprek!

 

Ontruimen? Eerst het gesprek aangaan!

Gérard van Wanrooij - Zeeuwland

Na ontvangst van een ontruimingsvonnis altijd de ontruiming inplannen? Of ga je toch eerst het gesprek aan met de huurder? Zeeuwland maakt hierin een duidelijke keuze. Na ontvangst van het ontruimingsvonnis gaat Zeeuwland eerst in gesprek met de huurder en worden er afspraken gemaakt die vastgelegd worden in een gebruikersovereenkomst. De praktijkervaringen met het gebruik van deze overeenkomst deelt Gérard van Wanrooij van Zeeuwland samen met Matthé van Zielst, Incassospecialist Klantgroep Sociale Huur bij Janssen & Janssen graag met u!

 

Tips en trucs voor kostenbeperking

Ruud van den Heuvel - namens Woongoed Middelburg

Om de huurders te helpen, is Woongoed Middelburg aan het nadenken om een totaal ander business model in de markt te zetten. Een verdienmodel met een win-winsituatie voor alle partijen. Lagere kosten voor de huurder en Woongoed én een hogere marge voor de deurwaarder. Op korte termijn wordt hier ook mee gestart. De tips en trucs om deze kostenbeperking ook te realiseren maakt Ruud van den Heuvel namens Woongoed Middelburg u graag bekend!

 

Pilot budgetcoaching

Eveline van Elzakker - Stadlander

Out of the box denken om de huurders te helpen, dat is waar Stadlander voor staat. Vanaf maart 2018 is Stadlander met een pilot budgetcoaching gestart. Samen met een medewerker van de deurwaarder wordt een huisbezoek gepland, nog voordat het dossier ter incasso uit handen wordt gegeven. Samen wordt bekeken hoe de huurder geholpen kan worden om een incassodossier bij de deurwaarder te voorkomen. Eveline van Elzakker van Stadlander vertelt u hier graag meer over.

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail
Neem contact op

xHeeft u een vraag?