Politiestakingen treffen deurwaarders

Politie. Credits: Nessluop/Shutterstock.com

 

Afbeelding: Nessluop / Shutterstock.com

 

Vanaf morgen, donderdag 23 augustus, verleent de politie voor onbepaalde tijd geen bijstand meer aan de deurwaarders. Met deze staking willen de politiebonden een betere cao voor het politiepersoneel afdwingen. Graag brengen wij je op de hoogte van de gevolgen hiervan.

 

De politiebonden hebben hun leden opgeroepen deurwaarders de komende tijd niet meer te begeleiden bij ambtelijke handelingen. Gerechtsdeurwaarders moeten volgens de wet begeleid worden door de politie als bij de beslaglegging de deuren gesloten zijn of de toegang geweigerd wordt. In 2015 raakten dergelijke stakingsacties ook al de deurwaarders en wij betreuren het dat we nu weer worden getroffen. De KBvG treedt in overleg met minister Dekker en met de politiebonden over oplossingen voor de ontstane situatie.

 
Wij doen er alles aan om het werk door te laten gaan en de veiligheid van onze deurwaarders te waarborgen. Deurwaarders kunnen bij gevaarlijke situaties of calamiteiten wel altijd een beroep op de politie blijven doen, benadrukken de bonden.

 

Heb je hierover vragen? Neem dan contact op met jouw vaste aanspreekpunt binnen Janssen & Janssen.   

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail
Neem contact op

xHeeft u een vraag?