Meld je aan voor de Corporatieochtend Zuidwest-Nederland

Corporatieochtend

Op woensdag 5 april 2017 organiseert Janssen & Janssen speciaal voor woningcorporaties in Zuidwest-Nederland voor de vierde keer een ‘corporatieochtend’. Ben je werkzaam in de corporatiebranche? Meld je dan kosteloos aan voor dit event. Presentaties van onder andere Jan van Blarikom, directeur en psycholoog van Zeeuwse Gronden en jurist Steven Houweling staan op het programma. Traditiegetrouw sluiten we af met een lunch zodat er ook voldoende ruimte is om met collega’s ervaringen uit te wisselen. 

 

Datum: 5 april

Locatie: Van der Valk hotel aan de Paukenweg 3, 4337 WH te Middelburg.

Kosten: Deelname is kosteloos

 

Programma:
09:00 uur:  Ontvangst met koffie en thee
09:15 uur:  Presentatie juridische en praktische aspecten overlast door Steven Houweling en Paul Lensen
10:00 uur:  Koffiepauze
10:15 uur:  Presentatie Jan van Blarikom – Zeeuwse Gronden
11:00 uur:  Presentatie motiverende gesprekstechnieken door Elsemieke Rooms

11:30 uur:  Koffiepauze

11:45 uur:  Interactieve sessie met stellingen
12:30 uur:  Lunch

Hieronder vind je meer informatie over de presentaties die worden gegeven en kun je je via de button aanmelden.

 

We zien je graag op 5 april! 

 

Presentaties

Juridische en praktische aspecten overlast

STEVEN HOUWELING EN PAUL LENSEN | JANSSEN & JANSSEN

Als jurist bij een deurwaarderskantoor heeft Steven Houweling regelmatig te maken met overlastdossiers. De laatste tijd merkt hij dat het veelal gaat om overlast veroorzaakt door psychische en/of verslavingsproblematiek. De geijkte route is dan een juridische procedure tot ontbinding en ontruiming, maar lost dat het probleem op en waar gaat het mis in de hulpverlening?

 

Overlast door verwarde personen

JAN VAN BLARIKOM | ZEEUWSE GRONDEN

‘Verwarde personen’ is een complex begrip. Zeer uiteenlopende vormen van problematiek en gedrag worden onder één noemer geschaard. Psychiatrische ziektes maken daar deel van uit.
Wanneer een ernstige psychiatrische ziekte de aanleiding vormt tot overlast, dan zijn er mogelijkheden tot een oplossing te komen. Zaak is dan wel het ziektebeeld te herkennen en tot een goede samenwerking te komen tussen gemeentes, corporaties en zorginstellingen.
Zeeuwse Gronden heeft in Zeeland een geïntegreerde aanpak ontwikkeld om de overlast veroorzaakt door een psychiatrische ziekte tot een minimum te beperken.


Motiverende gesprekstechnieken 

ELSEMIEKE ROOMS | JANSSEN & JANSSEN

Effectief communiceren met de debiteur. Klinkt goed, maar wat is dat dan? En vooral, hoe doe je dat? Tijdens een kennissessie deelt Elsemieke Rooms onder andere inzichten over het verband tussen laaggeletterdheid en de schuldproblematiek. Maar er wordt ook ingaan op voorbeelden van middelen en technieken die je kunt inzetten om zowel het belang van de debiteur als van de organisatie te behartigen. Daarbij is taal, zowel in woord als geschrift, in alle gevallen de sleutel.

 

Aanmelden

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail
Neem contact op

xHeeft u een vraag?