Janssen & Janssen, Tempo-Team en Gemeente Eindhoven zetten verregaande stap in actieve hulp: van schulden naar werk!

samenwerkenEindhoven, 16 april 2018 - Janssen & Janssen Incasso & Gerechtsdeurwaarders, Tempo-Team en de gemeente Eindhoven werken vanaf vandaag intensief samen om klant-debiteuren te begeleiden naar inkomen. Samen zorgen deze organisaties ervoor dat inwoners van de gemeente Eindhoven met betaalproblemen écht worden geholpen. Op deze manier kunnen schulden opgelost worden. Naast het actief begeleiden naar werk doen deze organisaties samen nog meer. Ze zorgen voor ondersteuning bij betaalgedrag door de inzet van een budgetcoach en door schuldbemiddeling met de schuldeiser. Deze samenwerking biedt de Eindhovense inwoners de mogelijkheid om betaalproblemen de baas te worden.

 

Ondanks de verbetering in de economie heeft één op de vijf huishoudens risicovolle schulden, problematische schulden of zit in een schuldhulpverleningstraject. Deze schuldenaren zijn lang niet allemaal bekend bij de gemeente of worden al geholpen. Mensen die langdurig in armoede of schulden zitten, hebben moeite om hier zelfstandig uit te komen en de problemen blijven zich vaak opstapelen. Schulden ontstaan door diverse redenen. Onder andere door scheiding of verlies van werk. Juist deze laatste factor geeft mogelijkheden om te helpen. Door schuldenaren actief te benaderen en te bemiddelen naar een baan.

 

Doorbreken van bestaande patronen

Deze samenwerking gaat veel verder dan enkel mensen met schulden doorverwijzen naar een juist schuldenloket. Mensen met schulden in Eindhoven worden actief benaderd voor hulp, voor begeleiding naar inkomen. Tegelijk helpen we hen om in de toekomst zelf hun administratie op orde te houden. Om perspectief te bieden gaan we in overleg met de schuldeiser. Hiermee proberen we een patroon te doorbreken. Mensen zijn niet allemaal even zelfredzaam; soms is actieve hulp net dat ene zetje dat nodig is om in beweging te komen en opnieuw te starten. Zo kunnen we onnodige kostenverhogingen voorkomen en werken we aan preventie van nieuwe schulden.

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail
Neem contact op

xHeeft u een vraag?