Janssen & Janssen steunt Kledingbank Zeeland. Jij toch ook?

Kledingbank logoKledingbank

 

Nederland kent momenteel zo’n 160 voedselbanken en dat aantal is nog steeds groeiende. In navolging daarvan groeit ook het aantal kledingbanken snel, in 2014 waren dat er al 60. Kledingbanken hebben mede tot doel de armoede te bestrijden door mensen te voorzien in hun eerste levensbehoefte: kleding. Volgens de Kinderombudsman leven in Zeeland 1 op de 9 kinderen in zeer diepe armoede en dat aantal stijgt. De Kledingbank Zeeland kent al een vestiging in Middelburg. De groeiende vraag is een reden om naast deze vestiging in de nabije toekomst een vestiging in Goes te openen. Janssen & Janssen Incasso & Gerechtsdeurwaarders met haar vestiging in Goes steunt dit initiatief en heeft daarbij jouw hulp nodig.  

 

Voor mensen die leven in armoede is er vaak geen geld voor kleding, terwijl nette en schone kleding erg belangrijk is. Nette kleding zorgt voor een zelfverzekerd gevoel en sociale acceptatie. Dát zorgt er weer voor dat je bijvoorbeeld goed voorbereid naar een sollicitatiegesprek gaat waardoor de kans op een baan wordt vergroot. Bovendien staan kinderen sterker tussen hun klasgenootjes op het schoolplein. Door mensen in armoede te voorzien van kleding worden zij geholpen om sterker in de maatschappij te staan.

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Janssen & Janssen is zich bewust van haar rol in de maatschappij, met name waar het gaat om het signaleren van armoede. Janssen & Janssen heeft zich mede ten doel gesteld door maatschappelijk verantwoord ondernemen een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. Zij ondersteunt een initiatief als dit van harte! De medewerkers van de vestiging in Goes zullen een actieve bijdrage gaan leveren aan dit initiatief. Ook jij kunt helpen!

 

Kleding en speelgoed inzamelen

De Kledingbank is op zoek naar nieuwe of zo goed als nieuwe kleding en speelgoed. Nieuwe artikelen verkrijgt de Kledingbank onder andere door restpartijen te ontvangen van winkels en bedrijven. De kwalitatief goede tweedehandse artikelen ontvangt zij door wat er wordt ingeleverd op de diverse inleverpunten. Door mensen zoals jij dus! Van 10 augustus 2015 tot en met 16 oktober 2015 vormt Janssen & Janssen een tijdelijk inleverpunt van de Kledingbank en kun je bij de vestiging in Goes aan de Wulfaertstraat 1 tijdens kantooruren kleding en speelgoed inleveren. De medewerkers zorgen er dan voor dat dit bij de Kledingbank terechtkomt. Het mag heren-, dames- en kinderkleding zijn, maar ook accessoires, schoenen, beddengoed en speelgoed. Omdat de Kledingbank klanten wil voorzien van goede kwaliteit kleding, vragen zij deze artikelen slechts in te leveren als ze nog van goede kwaliteit zijn.

 

Mobiel uitgiftecentrum

Totdat de Kledingbank een definitieve vestiging in Goes heeft, opent zij eerst een mobiel uitgiftecentrum. Dat zal zijn in de Vliedberg te Rilland van 19 tot en met 24 oktober 2015. Medewerkers van Janssen & Janssen van de vestiging in Goes ondersteunen daarbij en helpen bijvoorbeeld bij het opzetten van de kledingrekken, inhangen van de kleding, het helpen bij de uitgifte in de winkel en later bij het afbouwen. Het uitgiftecentrum krijgt de uitstraling van een gezellige kledingwinkel. Daarnaast worden er manicure- en gezichtsbehandelingen gegeven, staan er hapjes en drankjes klaar en mogen kinderen een speelgoedpakket uitzoeken van Stichting Speelgoedbank Zeeland. Kortom het wordt een week waarin klanten van de Kledingbank in de watten worden gelegd, zodat zij zich even aan de dagelijkse zorgen kunnen onttrekken.

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail
Neem contact op

xHeeft u een vraag?