ISAE 3402 type 1 behaald

list-2828012_1920 (pixabay)Met gepaste trots hebben wij de ISAE 3402 type 1 rapportage in ontvangst genomen. De ISAE-verklaring verschaft zekerheid dat alle processen die uitbesteed worden betrouwbaar zijn.

 

De rapportage geeft een beschrijving van de (incasso-)diensten die Janssen & Janssen voor haar opdrachtgevers verzorgt. Opdrachtgevers vragen aan hun uitbestedingspartners in toenemende mate zekerheden over een juiste uitvoering van de opdracht. Zo ook als het invorderen wordt uitbesteed aan een gerechtsdeurwaarderskantoor. Afspraken worden gedetailleerd vastgelegd in Service Level Agreements, er wordt gevraagd om uitgebreide managementrapportages en enkele grote opdrachtgevers komen met een eigen audit controleren of hun dossiers wel op de afgesproken wijze worden behandeld.

 

Vanuit de Wet Financieel Toezicht is er voor opdrachtgevers uit de financiële sector inmiddels zelfs de verplichting om zekerheid te verkrijgen dat het werk door ons goed wordt uitgevoerd; dat Janssen & Janssen haar processen onder controle heeft. Deze zekerheid kan worden verschaft door het afgeven van een ‘assurance-verklaring’ (ISAE) aan de opdrachtgever.

 

Betrouwbaarheid processen

ISAE is gebaseerd op interne beheersing en risicomanagement. “Van Janssen & Janssen wordt verwacht dat wij goed zicht hebben op de verschillende risico’s die een juiste uitkomst van de processen in gevaar zouden kunnen brengen. Op deze risico’s moeten beheersmaatregelen (controls) worden ontworpen die er ook moeten zijn en écht moeten werken. De control is de maatregel om te voorkomen dat het risico zich voordoet of het gevolg van het risico te verminderen. De betrouwbaarheid van de processen en de uitkomsten daarvan zijn dan geborgd door de controlemaatregelen; Janssen & Janssen kan aantonen dat zij ‘in control’ is. We zijn dan ook blij te kunnen melden dat we fase 1 succesvol hebben afgerond. Op naar fase 2”, aldus Wilbert van de Donk, Directeur Compliance & Opleidingen bij Janssen & Janssen.

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail
Neem contact op

xHeeft u een vraag?