Centraal planningssysteem exploten live

shutterstock_343130216Vanaf 15 april zijn wij gestart met een geautomatiseerd planningssysteem voor exploten, oftewel de huisbezoeken door onze deurwaarders. In dit systeem worden exploten centraal gepland waardoor deurwaarders de meest optimale route gaan rijden. Dit verhoogt de efficiëntie en snelheid, maar ook de kwaliteit. We spreken collega Wilbert van de Donk over deze ontwikkeling.

 

“We omarmen nieuwe trends en zijn altijd op zoek naar innovaties die ons nieuwe inzichten en betere resultaten moeten brengen”, start Wilbert van de Donk, directeur Compliance & Opleidingen bij Janssen & Janssen en voorzitter van de KBvG, de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders. “Daarbij vinden we persoonlijke aandacht erg belangrijk. Door de invoering van een systeem waar exploten centraal worden gepland en waardoor veel werk wordt geautomatiseerd, creëren we tijdswinst die we vervolgens gaan inzetten voor kwaliteit en persoonlijke aandacht.” Doordat de deurwaarder de meest optimale route gaat rijden, krijgt hij meer tijd om met de klant-debiteur in gesprek te gaan. “Hierdoor zijn we nóg beter in staat om het werk goed te doen.”

 

Realtime exploot volgen

Een andere ontwikkeling die het afgelopen jaar is ingevoerd, is de zogenaamde digipen. Deze neemt de deurwaarder mee wanneer hij exploten gaat uitbrengen. “Dat is een speciale pen die leest wat wordt geschreven en dit direct in het dossier verwerkt. We zijn een half jaar geleden hiermee gestart en de reacties zijn positief. De opdrachtgever, maar ook de behandelaar binnen Janssen & Janssen, kan direct zien wat de deurwaarder doet en wat de status van een dossier is. Alle processen en stappen worden direct verwerkt in Dossier-Online en zijn dus makkelijk te volgen waardoor een klant-debiteur sneller kan worden geholpen.”

 

Meer aandacht voor klant-debiteur

Door de invoering van het geautomatiseerde planningssysteem is er meer aandacht voor jouw klanten in de gerechtelijke fase. Het proces verloopt efficiënter en hierdoor worden stukken sneller uitgebracht. Ook verlopen spoedopdrachten sneller. “De route van de deurwaarder is immers zichtbaar in het systeem waardoor we weten welke deurwaarder het snelste een exploot kan uitbrengen.”

 

Heb je hierover vragen? Dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail
Neem contact op

xHeeft u een vraag?