Aantal rechtszaken fors gedaald

shutterstock_68494633  

Het aantal rechtszaken nam vorig jaar fors af. Een trend die al een paar jaar zichtbaar is. Op het eerste gezicht een goed teken. Minder rechtszaken betekent minder conflicten. De economie is aangetrokken. Mensen hebben weer vertrouwen in de toekomst, ruzies en conflicten worden vaker in de minne geschikt. Maar dit is helaas niet het hele verhaal. Het overkoepelend orgaan van rechtbanken vreest dat het voor veel mensen onbetaalbaar is geworden om naar de rechter te stappen.

 

De Raad voor Rechtspraak maakte dit voorjaar de jaarcijfers bekend. Vooral het aantal zaken over onbetaalde rekeningen is vorig jaar ingestort: 81.000 minder dan in 2016. Dat zijn zorgelijke cijfers.

“We maken voor opdrachtgevers altijd een uitgebreid adviesrapport waarin we de verschillende opties toelichten. Doorpakken en het gerechtelijke traject starten en daarmee de gang naar de rechter maken. Of het dossier sluiten en de vordering afschrijven. Over de verhaalbaarheid van het gerechtelijke traject zijn we altijd transparant en open. Een opdrachtgever kan op deze manier een bewuste afweging van zijn keuze maken”, licht Wilbert van de Donk, directeur Compliance & Opleidingen bij Janssen & Janssen en voorzitter van de KBvG.

 

In het jaarverslag van de Raad voor Rechtspraak vind je het volledige rapport.

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail
Neem contact op

xHeeft u een vraag?