Wegens succes herhaald: cursus KEI in de praktijk

afbeelding_KEI_websiteVanaf 1 september 2017 moet er verplicht digitaal worden geprocedeerd bij de Rechtbanken Midden-Nederland en Gelderland. Vanaf het voorjaar 2018 bij alle Rechtbanken in Nederland. Hoe moet er worden omgegaan met de betekening van stukken onder art. 111-115 nieuw Rv? In deze cursus van 4 uur leert u alles over KEI en het toepassen van deze nieuwe regelgeving in de praktijk.

 

Het programma Kwaliteit en Innovatie (KEI) is erop gericht om de rechtspraak te vereenvoudigen, versnellen en digitaliseren. Na enkele keren uitstel is KEI eind 2016 van start gegaan met een vrijwillige pre-pilot. Vanaf 1 september 2017 start het digitaal procederen bij de Rechtbanken in Midden-Nederland en Gelderland.

 

In het huidige procesrecht worden zaken ingeleid met een dagvaarding of verzoekschrift. Zowel de dagvaardingsprocedure als de verzoekschriftprocedure zal komen te vervallen en worden vervangen door een ‘vorderingsprocedure’. Deze vorderingsprocedure zal op een geheel nieuwe manier worden ingeleid. Ook het vervolg van de procedure en de manier waarop met de Rechtbank wordt gecorrespondeerd wijzigt ingrijpend. We komen dan ook in het stadium dat KEI voor de praktijk relevant wordt.

 

Doelstelling
Na het volgen van de cursus kunt u procederen volgens de nieuwe regelgeving van KEI. U krijgt praktische handvatten om KEI in de praktijk toe te passen.

 

Onderwerpen
De intussen aangenomen ontwerpen 34059, 34212, 34138;
Vergelijking oud en nieuw recht;
Overgangsproblemen;
Digitale kwesties.

 

Doelgroep
Bestemd voor advocaten en juristen.

 

Datum:              30 mei 2017

Tijd:                    13:00 – 17:30 uur (ontvangst vanaf 12.30 uur)

Locatie:              Hoofdkantoor Janssen & Janssen, Avignonlaan 9 te Eindhoven

Docent:              J. Nijenhuis, gerechtsdeurwaarder te Amersfoort

Kosten:              Van € 195,- nu voor € 179,-  excl. btw, incl. lesmateriaal

 

Certificaat

Na afloop ontvangt u een certificaat van deelname. Voor de advocatuur geldt dat: de docenten en het lesmateriaal voldoen aan het vereiste academisch niveau zoals bedoeld op grond van art4.4a van lid 4.

 

Aanmelden voor de cursus

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail
Neem contact op

xHeeft u een vraag?