Janssen & Janssen is gastdocent op ROC school

Jongeren leren omgaan met geldHaal praten over geld uit taboesfeer

Jongeren leren omgaan met geld. Dat vinden wij erg belangrijk. Om een schuldenvrije maatschappij te creëren, is voorlichting essentieel. Wij geven al regelmatig voorlichting op diverse middelbare en hoge scholen en zijn nu ook gastdocent voor Stichting LEF.

 

Goed met geld omgaan is voor veel volwassenen al lastig, maar voor jongeren nóg lastiger. Ze worden online en offline constant in verleiding gebracht om hun geld uit te geven. Geld wordt steeds abstracter. Kopen op afbetaling is een fluitje van een cent. Praten over geld is taboe en veel jongeren krijgen vanuit huis te weinig vaardigheden mee om financieel zelfredzaam te kunnen zijn. Daarom is voorlichting voor deze groep zo belangrijk. Voorkomen is beter dan genezen. Door jongeren bewustwording, vaardigheden en voldoende kennis te geven, kunnen we ervoor zorgen dat zij een financieel gezonde toekomst tegemoet gaan. “De bedoeling is om de leerlingen zelf te laten nadenken over geld en hoe daarmee om te gaan. Door daar veel met elkaar over te praten, en aan de gastdocenten is het de taak om daaraan sturing te geven, kunnen ze van elkaar leren en krijgen ze diverse inzichten te zien. Op deze manier kunnen ze elkaar juist uitleggen waarom iets wel of niet werkt”, licht Nikki van Alem toe. Nikki is de gastdocent voor stichting LEF vanuit Janssen & Janssen. Ze heeft een speciale training gevolgd om als gastdocent voor LEF aan te slag te kunnen gaan. Als gastdocent gaat ze 4 lessen van 1,5 uur geven aan studenten van het 2e leerjaar van de mbo opleiding Schoonheidsspecialist niveau 3 op het Summa College in Eindhoven. Haar eerste gastles is 5 april 2017.

 

Over Stichting LEF (Leven en Financiën).

Samen met de financiële branche heeft LEF een ijzersterk lesprogramma voor financiële zelfredzaamheid ontwikkeld. Het onderwijs is daarbij vanzelfsprekend de centrale plaats. LEF is exclusief ontwikkeld voor ROC-studenten, juist omdat zij in hun levensfase vaak voor het eerst geconfronteerd worden met de kansen én risico’s die geld met zich meebrengt. Doordat het LEF-programma de belevingswereld en ervaringen van studenten als uitgangspunt neemt, biedt het unieke kansen om belangrijke stappen te zetten in financiële zelfredzaamheid.

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail
Neem contact op

xHeeft u een vraag?