Vragen over betalen?

088 730 34 00

Zakelijke vragen?

088 730 34 37

Direct met ons chatten

Start chat

Financieel Fit? Doe de budgetscan!

Hoe je een medewerker met financiële zorgen helpt en 13.000 euro bespaart

Je medewerker komt naar je toe. Of hij een voorschot op zijn salaris kan krijgen? Je kijkt bedenkelijk. En dan zeg je ja. Want je gunt het hem. En hij is ook zo’n harde werker en zo aardig. Is dit slim? Je helpt hem op dit moment, maar geldt dit ook voor de lange termijn? Financiële zorgen geven niet alleen stress, ze kosten een organisatie ook veel geld. Gemiddeld 13.000 euro per jaar. Hoe help je jouw medewerker én de organisatie dan echt? Niet door hem een voorschot op zijn salaris te geven.

Lees hier het volledige artikel

Onze collega Claartje Bom schreef een artikel over financieel fitte medewerkers.

Hoe je een medewerker met financiële zorgen helpt en 13.000 euro bespaart

Hoe herken je een medewerker met schulden?

Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat veel mensen financiële problemen hebben. Zo blijkt uit dit onderzoek dat 62% van de werkgevers medewerkers in dienst hebben die financiële problemen hebben. Maar hoe herken je nu dat dit binnen jouw organisatie het geval is? Lees er alles over in het artikel, geschreven door onze collega Elsemieke Rooms.

Lees hier het artikel

Budgetscan: hoe overleef ik de crisis?

De Budgetscan geeft inzicht in je budget: je inkomsten en uitgaven. Want als je dat weet, dan kun je ook gaan sturen en bekijken wat je moet gaan doen om financieel fit te blijven.

De Budgetscan in drie stappen

De budgetscan bestaat uit een kort begeleidingstraject:

1

Persoonlijke uitleg

In een telefonisch (video)gesprek met een budgetcoach krijgt jouw medewerker ondersteuning bij het maken van een budgetoverzicht. Hiervoor krijgt hij een eenvoudig schema dat hij gaat invullen. De budgetcoach legt uit hoe het werkt.

2

Zelf aan de slag

De medewerker gaat zelf aan de slag om het overzicht in te vullen. Tijdens het invullen kan hij via WhatsApp vragen stellen aan de budgetcoach. Het ingevulde overzicht wordt gedeeld met de budgetcoach.

3

Persoonlijk advies

Na een week (of een paar dagen – wat de afspraak is) hebben de medewerker en de budgetcoach een tweede telefonisch (video)gesprek. In dit gesprek bekijken zij samen wat er in het budgetoverzicht staat. Aan de hand daarvan geeft de budgetcoach persoonlijk advies. Dit kan zijn hoe je kan bezuinigen of hoe je voorkomt dat je onnodig geld uitgeeft. Maar het kan ook een advies zijn over welke rekeningen nog belangrijker zijn dan anderen. En wat je moet doen als je nu tijdelijk een rekening niet kunt betalen. Het is ook mogelijk dat de budgetcoach de medewerker verwijst naar een plek waar hij meer hulp kan krijgen als dat nodig is.

Waarom de budgetscan jouw organisatie gaat helpen...

De voordelen op een rijtje:

Maak kennis met onze budgetcoaches

Persoonlijke aandacht en vertrouwen vinden wij belangrijk bij Janssen & Janssen. Juist bij mensen met financiële problemen. Hier stellen onze budgetcoaches zich alvast aan je voor.

Maak kennis met onze budgetcoaches
Esther1

Ondersteun jouw medewerker en start vandaag nog met besparen

Hebben wij jouw belangstelling gewekt? Neem dan contact op met Elsemieke Rooms. Ze vertelt je hier graag meer over.

Bel ons

Heb je interesse? Stuur ons een bericht

Wil je aan de slag met de budgetscan of heb je nog vragen? Vul je gegevens in. 088 730 34 37

Wij nemen binnen twee werkdagen contact met je op.