• 25-02-2020
  • Leestijd: 2 minuten

Wanneer we de financiën van een klant-debiteur op orde kunnen brengen, ontstaat er rust en ruimte bij hem en daalt het stressniveau. Eén van de mogelijkheden die hieraan bijdraagt is het inzetten van een budgetcoach. In 2018 hebben we een aantal werknemers van Janssen & Janssen opgeleid tot budgetcoach en zij zetten zich in om debiteuren te begeleiden in hun ontwikkeling naar financiële zelfredzaamheid. Opdrachtgevers kunnen ook gebruikmaken van onze budgetcoaches. Om klanten of medewerkers te helpen hun administratie op orde te krijgen en te houden. Zo kunnen nieuwe schulden of verhogingen voorkomen worden. Een budgetcoach helpt bijvoorbeeld een woningcorporatie in een vroeg stadium om ontruimingen te voorkomen. De budgetcoach gaat op huisbezoek bij de huurder en helpt om het betaalgedrag voor de toekomst te verbeteren. Denk ook aan het actief hulp bieden aan medewerkers. Om het aantal loonbeslagen of het ziekteverzuim te verlagen in het bedrijf. Samenwerken in deze soort processen kan een vastgeroest patroon doorbreken en ergere problemen voorkomen.

Maak hieronder kennis met onze budgetcoaches.

Heb je een vraag voor één van onze budgetcoaches of wil je meer informatie?
Neem dan contact met ons op: 088 730 34 37.

‘Ik zorg ervoor dat cliënten weer rust en overzicht krijgen’

Maaike Hermens:

“Vanuit mijn werk als incassomedewerker heb ik dagelijks te maken met mensen die het overzicht in hun financiële situatie volledig kwijt zijn en hierdoor in aanraking komen met een deurwaarder. Ze bang zijn voor nog meer ellende en steken de kop in het zand. De post wordt niet meer geopend met alle gevolgen van dien. Ze hebben geen idee welke bedragen er maandelijks binnen komen en hebben nog minder zicht op de uitgaven. Ik ben van mening dat dit anders moet kunnen! Want als je niet weet waar je je geld aan uitgeeft, weet je ook niet waarop je kunt besparen. Bij Janssen & Janssen kreeg ik de mogelijkheid om mij in te zetten als budgetcoach. Een mooie uitdaging. Iedere cliënt is anders en achter een ieder schuilt een ander verhaal. Als budgetcoach probeer ik rust te creëren door samen met de cliënt het overzicht in de financiën terug te brengen. Vanuit die situatie kan ik de cliënt voldoende kennisgeven zodat ze zelf de financiën weer op de rit te kunnen houden!”

Maaike2

‘Als budgetcoach kan ik mensen écht helpen’

Judith Akkermans:

“Toen begin 2018 binnen Janssen & Janssen de vraag kwam wie budgetcoach wilde worden, twijfelde ik geen moment. Het leek me geweldig om als budgetcoach aan de slag te gaan met mensen die het overzicht in hun financiële administratie kwijt zijn. Ik ben ruim 13 jaar werkzaam bij Janssen & Janssen en ik zie dit als een verruiming van mijn werkzaamheden. Uiteindelijk wil ik de beste oplossing bieden voor opdrachtgevers én voor mensen met schulden. Werken als budgetcoach geeft mij veel voldoening. Het biedt afwisseling en ik heb het idee dat ik écht kan helpen. Na de eerste opdracht was ik oprecht blij toen ik van mijn cliënte te horen kreeg dat de financiën weer onder controle zijn en dat er nu geen achterstanden meer zijn. Ik ben blij voor haar dat ik haar op de juiste weg heb kunnen helpen, zodat zij weer een rooskleurige toekomst heeft. Daar doe ik het voor!”

Judith1