Bereken zelf hoe hoog incassokosten mogen zijn

Met deze calculator kun je de incassokosten checken. Bereken hoeveel kosten er gerekend mogen worden bij een vordering.

Voer hoofdsom van de factuur in:

Dit zijn de maximale incasso kosten:

Totaal exclusief BTW

€ 40,00

Totaal inclusief BTW

€ 48,40

De incassokosten worden per factuur berekend. Let op! Deze calculator is niet van toepassing bij vorderingen van overheidsinstanties. Zoals het Centraal Justitieel Incasso Bureau en College van Zorgverzekeraars.

Een overzicht van de meest gestelde vragen

Mijn schuld is verhoogd met incassokosten, hoe werkt dat? Als je rekeningen niet (op tijd) betaalt, mag de schuldeiser extra kosten aan jou vragen. Dat zijn de incassokosten. Hoe hoog de extra kosten zijn, is wettelijk vastgelegd. Dit staat in de Wet Incassokosten (WIK). De hoogte van de incassokosten kun je hier controleren. Als de schuldeiser btw moet betalen, betaal jij dit ook over de incassokosten.

Let op: voor het CJIB en DUO gelden andere regels en hanteren we dus ook andere incassokosten dan die zijn vastgelegd in de Wet Incassokosten.

De wet bepaalt hoe hoog de incassokosten mogen zijn. De hoogte van de incassokosten heeft ook te maken met het factuurbedrag.

Het incassotraject is in te delen in twee fases. De eerste fase is de buitengerechtelijke fase, ook wel de minnelijke fase genoemd. De tweede fase is de gerechtelijke fase. In de tweede fase krijg je te maken met de rechter. Betaal je dus niet in de eerste fase, dan beginnen we met de juridische stappen. Let op: je bent dan extra kosten verschuldigd. Voorkom dat je in de gerechtelijke fase komt en neem contact met ons op.

Img banner01 2x

Mijn vraag staat er niet tussen

Kun je het antwoord niet vinden?

Stel ons eenvoudig telefonisch je vraag.

088 730 34 00

Maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 20.00 uur

Je kunt ook je vraag hieronder per e-mail stellen. Vermeld dan jouw dossiernummer.

Vragen over betalen?

088 730 34 00

Zakelijke vragen?

088 730 34 37

Direct met ons chatten

Start chat