Vragen over betalen?

088 730 34 00

Zakelijke vragen?

088 730 34 37

Direct met ons chatten

Start chat

De Wet op de incassokosten (WIK)

Per 1 juli 2012 is de Wet op de incassokosten (WIK) in werking getreden. Deze wet houdt in dat je als ondernemer een consument (B2C) een laatste gelegenheid moet geven om de vordering binnen 14 dagen te voldoen zonder bijkomende incassokosten. Dit maak je kenbaar in een laatste aanmaning/sommatie, ook wel de 14-dagen brief genoemd. In deze aanmaning/sommatie moet je ook de hoogte van de incassokosten vermelden die bovenop de vordering komen als er niet wordt betaald. De tekst in deze brief moet aan de juiste juridische vereisten voldoen. Indien de tekst niet goed is omschreven kunnen de incassokosten bij een procedure namelijk worden afgewezen en dan komen ze voor jouw rekening. Wil je meer weten over de WIK? Lees dan 'De WIK-brief (sommatie) als laatste coulante zet'

De WIK-brief kun je zelf versturen of kun je door ons laten versturen. Mocht je de brief zelf willen versturen, dan kun je hier een voorbeeld vinden. De incassokosten inclusief BTW kun je berekenen via onze incasso calculator.

De voordelen als je de WIK-brief door ons laat versturen:

  • Je wordt ontlast;
  • Je wordt bijgestaan door een professionele organisatie;
  • De kans op succesvol vorderen is groter, vreemde ogen dwingen;
  • De brief voldoet aan de wettelijke eisen;
  • Wij kunnen direct doorpakken indien de betaling niet wordt voldaan.

Wat brengen wij in rekening als je de brief door ons laat versturen en er wordt binnen de gestelde termijn betaald? Dan brengen wij de basisvergoeding in rekening. De hoogte van de basisvergoeding vind je in onze tarieven.