Aanpassingen in proces

IMG 3688

Veelgestelde vragen over aanpassingen in proces

Wij voorzien dat je aanpassingen moeten doorvoeren op de volgende (deel)processen:

  • (WIK)brief / aanmaning: hierin kunnen de punten 2 t/m 4 van sociale incasso opgenomen worden. Zie hiervoor de voorbeeldbrief.
  • Bijhouden welke huurders bezwaar maken tegen het doorgeven van hun gegevens aan de gemeente.
  • Bijhouden welke meldingen je gedaan hebt bij gemeenten: in Inforing is in ieder geval in te zien welke meldingen je gedaan hebt.
  • Bijhouden voor welke huurders je een terugkoppelingen hebt ontvangen: voor deze huurders geldt dat het incassoproces anders zal gaan lopen.
  • Bijhouden welke betaalafspraken gemaakt worden met de huurders die hulp ontvangen: dit om te kunnen controleren of huurders zich aan deze afspraken houden en er niet opnieuw achterstanden ontstaan.
  • Bijhouden of, en zo ja, voor wie nieuwe betaalafspraken gemaakt worden, ook op deze nieuwe afspraken zul je weer moeten controleren of de huurder zich daaraan houdt.
  • Signaleren welke huurders zich niet aan de gemaakte afspraken houden. Als huurders zich niet aan gemaakte afspraken houden zonder dat hierover vooraf contact is geweest, mogen incassomaatregelen worden hervat. Zowel voor de lopende als oude vorderingen.

Het is zeker zo dat delen van het proces te automatiseren zijn. Wij kennen nog geen voorbeelden waarin men dit helemaal heeft uitgewerkt en werkend heeft.

Nee, die kosten waren al verschuldigd en blijven dan ook staan. Als een huurder hulp accepteert en als ook aan alle andere voorwaarden wordt voldaan, dan worden verdere kosten wel opgeschort.

Img02 2x

Lees meer over de Wetswijziging Vroegsignalering

Onze collega Claartje Bom schreef een artikel de Wijziging in de Wet gemeentelijke Schuldhulpverlening (Wgs)

Wat houdt vroegsignalering in?

Meer vragen over vroegsignalering? Vul hieronder je gegevens in. Dan nemen wij contact met je op!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.