Segmentatie

Shutterstock 160644944

De basis van een gedegen aanpak

Iedere situatie is anders. Dat realiseren wij ons als geen ander. Een goed incassotraject begint dan ook met een gedegen analyse van het debiteurenportefeuille. Wij hebben voorspellende modellen ontwikkeld vanuit statistisch onderzoek. Zo kunnen wij bijvoorbeeld met 82 procent betrouwbaarheid voorspellen of een eerste betaling volgt in de eerste 60 dagen na het aanmaken van een dossier. De kanalen, frequentie van contact en de tone of voice stemmen we af op verschillende segmenten.

Iedereen kent natuurlijk de verschillen tussen niet-willers en niet-kunners: wat is de reden van de niet-betaling? Dit maakt een groot verschil in de procedure die we in gang zetten. Maar segmentering gaat nog verder. We kijken naar de soort vordering. Een hypotheekvordering, consumptief krediet, boete, wateraansluiting of zorg gerelateerde kosten. Ook dit heeft invloed op de aanpak. Andere criteria zijn de hoogte van de vordering, het postcodegebied waarin een debiteur woonachtig is, het geslacht en leeftijd van de debiteur.

Kortom: een succesvol incassotraject start met een grondige analyse. Onderzoek laat zien dat het incassorendement hierdoor met 6 procent is gestegen. Daarnaast komen wij gemiddeld 14 procent meer in (persoonlijk) contact met de klant-debiteur, voornamelijk via inkomende telefoontjes.

Banner8

Benieuwd welke aanpast het beste voor jou werkt?

Wij gaan graag met jou om de tafel.

Naar contactpagina
088 730 34 00

Maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 20.00 uur.