Noemi Neervens: ‘De menselijke kant van het werk spreekt mij heel erg aan’

Banner11
  • 04-08-2021
  • Leestijd: 2 minuten

Maak kennis met Noemi Neervens:

‘De menselijke kant van het werk spreekt mij heel erg aan’

Met ruim 20 kilometer in de (fiets)benen, start de goedlachse Noemi Neervens haar werkdag bij Janssen & Janssen. Als nieuwbakken collega versterkt ze sinds 1 mei Team Advocatuur. Na jaren gewerkt te hebben als beschermingsbewindvoerder was het tijd voor een nieuwe uitdaging en die vond ze als incassomedewerker. Ze neemt een schat aan ervaring mee. Waaronder op het gebied van communicatie met klant-debiteuren. “Ik heb denk ik alle smoesjes al wel ooit gehoord en prik daar dwars doorheen.” Maak kennis met Noemi, onze nieuwe aanwinst voor het team.

Ze start voornamelijk met de executiedossiers samen met Daphne Waleson en daarnaast ondersteunt ze team MKB met losse opdrachten. “Het is ongekend hoe warm het onthaal is. Ik ben in een team terechtgekomen met zoveel kennis en ik besef me dat ik nog heel veel moet leren. Daar zit voor mij de komende tijd de grootste uitdaging in”, start Noemi. En dat is ook de uitdaging waar ze naar op zoek was. Na jaren als beschermingsbewindvoerder gewerkt te hebben, wordt het voor de idealistische Noemi steeds lastiger om haar werk los te laten. “Ik was heel idealistisch en wilde mensen helpen, ze opvoeden. Dat kun je niet. Je kunt ze alleen maar helpen als ze dat zelf willen. De maatschappij verhardt heel erg. Ik heb schrijnende situaties meegemaakt. Als er dan een geval is waarbij iedereen met man en macht probeert te helpen (politie, gemeente, crisisopvang, woningcorporatie en bewindvoering) en het niet mag lukken en de cliënt op straat komt te staan en alles kwijt is. Dan ben je machteloos. Cliënten werden ook steeds mondiger, de verwachtingen werden hoger. Ik heb heel veel begrip voor mensen, ze maken veel mee. Maar sommigen accepteerden mijn hulp niet. De laatste jaren kon ik dat veel minder loslaten. Het werk paste steeds minder bij me.” En haar carrièreswitch ging heel snel. Ze zag de openstaande vacature online, mocht op gesprek komen en zo geschiedde dat ze sinds 1 mei werkzaam is bij Janssen & Janssen.

Menselijke organisatie

Deze switch past heel goed bij Noemi: “Als bewindvoerder spreek je uit naam van de debiteur. Nu komt de opdracht van advocaten en heb je bepaalde middelen om deze goed uit te voeren. Daarbij ben je gehouden aan de wetten en regelgevingen en binnen deze kaders ga je op zoek naar de best passende oplossing. Dat geen zaak hetzelfde is, vind ik erg leuk.” Noemi was als bewindvoerder niet geheel onbekend met Janssen & Janssen. “Door de jaren heen zag ik de manier van communiceren veranderen. Van streng en stug naar toegankelijk. Dat spreekt me heel erg aan. Het is een heel menselijke organisatie en dat past bij me. Ik kijk ernaar uit om mijn kennis te vergroten en samen met het team aan diverse zaken te werken.”


‘De menselijke kant van het werk spreekt mij heel erg aan’

Noemi Neervens, medewerker Team Advocatuur

Noemi Neervens