Daphne Waleson: ‘Iedere zaak is maatwerk’

Banner11
  • 04-11-2020
  • Leestijd: 2 minuten

Maak kennis met Daphne Waleson:

‘Iedere zaak is maatwerk’

Waarschijnlijk spreekt u haar wel eens, onze collega Daphne Waleson. Als vaste medewerker van Team Advocatuur pakt ze diverse zaken op en is ze – naast Judith Akkermans en Mieke Beks, die we al een keer hebben voorgesteld – één van de vaste gezichten van het team. Voor deze nieuwsbrief voelen we haar aan de tand over haar werk en uitdagingen.

Op de vraag waar ze de meeste energie van krijgt, antwoordt Daphne enthousiast: “De meeste energie krijg ik van de afwisseling in mijn werk. Van de executie van dwangsommen tot het plannen van een gijzeling. Dat zijn echt de krenten uit de pap. Spannende zaken die gelukkig niet zo vaak voorkomen, maar die wel voor een leuke uitdaging zorgen”.

Ruim 14 jaar is ze nu werkzaam bij Janssen & Janssen. Ze studeerde rechten aan de Universiteit in Maastricht en startte haar loopbaan bij een deurwaarderskantoor aldaar. Vervolgens heeft ze een uitstap gemaakt naar Team Misdrijfzaken bij het Openbaar Ministerie waar ze werkzaam was als Parketsecretaris. Uiteindelijk heeft ze haar weg terug gevonden in de deurwaarderswereld en kwam ze bij Janssen & Janssen terecht.

Ze heeft bij Janssen & Janssen al veel clusters voorzien van haar juridische kennis, maar is altijd onderdeel geweest van Team Advocatuur. Het sparren met advocaten, ontzorgen, doorpakken en samen tot een goed resultaat komen. Dáár doet ze het voor. “Het zijn vaak niet-standaard incassozaken die allemaal maatwerk vragen. Ik vind het heerlijk om me hierin te verdiepen. De lijntjes zijn kort en ons team zet zich iedere dag voor de volle 100 procent in om het beste resultaat te bereiken. Advocaten mogen van ons verwachten dat wanneer ze de zaak aan ons uit handen geven dat het goedkomt.”

Teamwork zorgt voor het beste resultaat

Dat geen dag hetzelfde is, moge duidelijk zijn. Naast de opdrachten voor advocaten, ondersteunt Daphne ook de afdeling MKB. “Omdat we een klein, hecht team zijn, weten we van elke zaak wat er speelt. We vormen ook het vaste aanspreekpunt voor onze opdrachtgevers en zijn rechtstreeks te bereiken.”

Daarnaast vindt ze de samen- en wisselwerking met onze deurwaarders ook erg prettig. “Ik ben in het verleden vaak met deurwaarders mee op pad geweest voor uiteenlopende beslagen. Daar leer je niet alleen ontzettend veel van, het is ook leuk. Je krijgt hierdoor een compleet beeld van de praktijk.”

Daphne werkt met veel passie en affiniteit en kent het klappen van de zweep. Maatwerk betekent voor elke zaak kijken welke aanpak het beste werkt en voor het beste resultaat zorgt. Daarvoor moet je de ervaring en kennis in huis hebben, maar ook goed kunnen luisteren naar de wens van de opdrachtgever. Kwaliteiten die aan Daphne – en de rest van het team – wel zijn toevertrouwd.

‘Iedere zaak is maatwerk’

Daphne Waleson, medewerker Team Advocatuur

010 Enrique Meesters JJ WEB 20221011