Janssen & Janssen loopt geboortejaar

Wandelen
  • 03-08-2021
  • Leestijd: 2 minuten

1989 kilometer voor Community Farm

We werken veel thuis. De afstand tussen ons bed en onze werkplek is klein geworden. We lopen niet of nauwelijks. Wat we wél lopen is het risico dat we teveel zitvlees kweken. Onvoldoende beweging is niet goed voor lichaam en geest. Daarom dagen wij alle collega’s uit om achter hun laptop vandaan te komen en hun beste beentje voor te zetten in augustus. Om in beweging te komen gaan we samen minimaal 1989 kilometer lopen in de maand augustus.

Janssen & Janssen is in 1989 opgericht en bestaat dit jaar 32 jaar. Samen met onze mensen houden we de motor draaiend en competitief. We hopen dan ook dat we nog lang gezond blijven en daar zijn wel zelf verantwoordelijk voor. Daarom hebben we in augustus een nieuwe challenge om fit te blijven en te worden.

Extra stimulans kan geen kwaad

De directie van Janssen & Janssen helpt mee! Elke gelopen kilometer beloont zij met 0,19 euro, op één voorwaarde! Dat na afloop van de maand augustus het minimum aantal van 1989 kilometer is bereikt. Een tof gebaar dat ons motiveert aan onze gezondheid te werken. En tegelijk aan die van anderen, want na afloop doneert de directie het totaalbedrag aan een (nog) kleinschalig ‘instituut’ genaamd Community Farm. Daar is men in staat om mensen die – onder druk van externe factoren – mentaal zijn vastgelopen (onder andere burn-outs), succesvol te laten herstellen.

Een stoere keuze van Janssen & Janssen! Niet iedereen erkent naast fysieke fitheid, het belang van mentále fitheid. In ons vak merken we veelvuldig de relatie tussen deze twee. Het hebben van schulden gaat gepaard met stressklachten. En stressklachten zorgen voor concentratieproblemen, ook op het werk. Daarom doen wij werkgevers ook het aanbod Financieel Fit om hen te overtuigen dat ze gebaat zijn bij (financieel) fitte medewerkers.

Beweging is goed voor iedereen.
En als je daarmee dan ook nog zo’n mooi doel kan helpen, dan is de stap gauw gezet toch? Je hoeft geen fanatieke (hard)loper te zijn om mee te doen. Een blokje om in de pauze, een wandelingetje naar de supermarkt, alles telt mee.

We hopen dat we samen de 1989 kilometer gaan halen. Eigenlijk nog ietsje meer. Omdat dat gezond is, omdat het kan én omdat het voor een goed doel is.