Roadmap Incassoprocedure

001 Enrique Meesters JJ WEB 20230418

Hoe ziet een incassoproces eruit?

Een goed debiteurenbeheer is waardevol voor elk bedrijf en elke ondernemer. Wanneer je een dienst verleent aan derden, bestaat de kans dat een factuur niet wordt betaald. Dit kost jou als ondernemer tijd en geld.

Vervelend als een factuur onbetaald blijft na al jouw inspanning. Wij helpen je graag om deze rekening alsnog betaald te krijgen.

Wanneer je het dossier uit handen geeft, gaan wij voor jou aan de slag. Je hebt er geen omkijken meer naar. Wij zullen de incassoprocedure starten en zorgen er voor dat jouw rekening betaald wordt.

Benieuwd hoe het proces er bij ons uit ziet? Lees dan verder.

Incasso stap 1

Stap 1: hoe de zaak wordt gestart

Je stuurt ons de onbetaalde factuur samen met alle informatie die je hebt over jouw klant-debiteur. Dat kan per mail of via de website.

Incasso stap 2

Stap 2: controle aan de poort

Wij controleren het dossier. We kijken naar jouw vordering zelf maar we kijken ook naar de klant-debiteur. Als blijkt dat de klant-debiteur al negatief bekend bij ons is en de kans op het incasseren van jouw vordering minimaal is, sluiten wij de zaak zonder kosten.

Incasso stap 3

Stap 3: de minnelijke fase

Wij starten de behandeling jouw zaak met het minnelijke traject. In dit traject nemen wij namens jou contact op met de klant-debiteur. Dit kan per brief zijn, per e-mail, telefonisch of via WhatsApp. We laten de klant-debiteur weten wat deze moet betalen, inclusief kosten. Daarom is het belangrijk dat we in deze fase goed contact met elkaar hebben. Mocht er een betaling rechtstreeks bij jou binnenkomen dan is het belangrijk dat wij deze betaling vastleggen zodat dit in de communicatie naar de klant-debiteur altijd klopt.

Incasso stap 4

Stap 4: de procedure bij de rechtbank en daarna

Als we er samen voor kiezen om de procedure bij de rechtbank op te starten dan doen wij dit voor je. De procedure neemt zeker wel 6 tot 8 weken in beslag. Als de rechter uitspraak doet en zegt dat de klant-debiteur moet betalen kunnen we verder met de volgende fase. De executiefase. In deze fase kunnen we ervoor zorgen dat jouw vordering betaald wordt door bijvoorbeeld beslag te leggen op een inkomen of een auto.

Onze werkwijze uitgelegd in een filmpje

Vind je het fijner om te zien wat onze werkwijze is via een filmpje? Kijk dan het filmpje hieronder.