Controleer de deurwaarder

Banner5

Een deurwaarder is lastig te herkennen. Je ziet het bijvoorbeeld niet aan zijn kleding. Hij moet zich altijd kunnen legitimeren. Vraag hem dan ook om een legitimatie. Zodat je er zeker van bent dat je met een echte deurwaarder te maken hebt.

Een deurwaarder is een door de Kroon benoemde openbaar ambtenaar. Alle deurwaarders zijn aangesloten bij de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG). De KBvG heeft strenge eisen waar iedere deurwaarder aan moet voldoen. Ook de normen voor kwaliteit moeten door iedere deurwaarder worden gevolgd. Bij misbruik volgt een tuchtstraf of in een ernstige situatie zelfs ontzetting uit de ambt. De deurwaarder mag dan niet meer zijn werk doen.

Controleer de deurwaarder - doe de check

Iedere deurwaarder staat opgeslagen in een register. Je kunt dus gemakkelijk controleren of je met een echte deurwaarder of met een oplichter te maken hebt. Dit kun je doen door naar de site van het Register gerechtsdeurwaarders® te gaan. Daar vul je de gegevens van de deurwaarder in. Je ziet meteen of de deurwaarder in het systeem staat.

Let op deze punten

Deurwaarders maken altijd gebruik van derdengeldenrekeningen. Dat zijn rekeningen die niet op naam van personen staan. Mocht je een deurwaarder op bezoek krijgen, geef jezelf dan de tijd om te achterhalen met wie je in gesprek bent. Met een echte deurwaarder kun je altijd een normale afspraak maken als er een probleem is. En bij twijfel? Neem contact met ons op: 088 - 730 34 00.