Vragen over betalen?

088 730 34 00

Zakelijke vragen?

088 730 34 37

Direct met ons chatten

Start chat

Gerechtelijke incasso

Als een motiverende aanpak niet werkt

Heeft het minnelijk traject niet het gewenste effect (geen reactie, betaling, of een regeling wordt niet nagekomen)? Of je wilt direct de stap naar de rechter maken? Janssen & Janssen is als gerechtsdeurwaarder bevoegd tot het uitvoeren van ambtelijke werkzaamheden (bijvoorbeeld het overhandigen van een dagvaarding of het leggen van beslag op inkomen.). Eerst voeren wij een uitvoerig onderzoek naar jouw klant-debiteur uit. Wij bekijken bijvoorbeeld of wij jouw klant-debiteur al kennen of dat jouw klant-debiteur onder bewind staat. Wij stellen een rapport op met onze bevindingen en zullen je een advies geven en toestemming vragen om de dagvaarding te mogen opstellen. Na jouw akkoord, wordt de dagvaarding opgesteld. Onze gerechtsdeurwaarders verzorgen het overhandigen van de dagvaarding. Je kunt dit volgen via Dossier-Online, het online inzagesysteem van Janssen & Janssen. Onze juristen staan je graag bij om jouw belangen te behartigen tijdens de procedure indien dit nodig is.

Uiteindelijk neemt de rechter een beslissing. De rechter zal jouw klant-debiteur veroordelen tot betalen of de eis wordt (deels) afgewezen. Dit doet de rechter door een vonnis te wijzen. Dit vonnis komt uiteindelijk bij ons terecht en moet verwerkt worden in het dossier. Tot slot gaat de gerechtsdeurwaarder het vonnis, net als bij de dagvaarding, overhandigen aan de klant-debiteur.

Als eenmaal het vonnis is overhandigd, mogen wij beslag leggen. Het executietraject breekt aan. Als jouw klant-debiteur na het overhandigen van het vonnis nog niet heeft betaald kunnen wij beslag leggen op bijv. financiële tegoeden/middelen of op (on)roerend goed zoals een koopwoning, auto of inboedel van jouw klant-debiteur om op deze manier de vordering te incasseren.