Gerechtelijke incasso

018 Enrique Meesters Eindhoven Janssen Janssen WEB 20210611

Als een motiverende aanpak niet werkt

Heeft het minnelijk traject niet het gewenste effect? Of je wilt direct de stap naar de rechter maken? Janssen & Janssen is als gerechtsdeurwaarder bevoegd tot het uitvoeren van ambtelijke werkzaamheden en kan je hierbij helpen.

Eerst voeren we een uitvoerig onderzoek uit naar jouw klant. We bekijken of we jouw klant al kennen en of we iets meer kunnen vertellen over de mogelijke verhaalsmogelijkheden. We stellen een rapport op met onze bevindingen en zullen je een advies geven en toestemming vragen om de dagvaarding te mogen opstellen. Na jouw akkoord, wordt de dagvaarding opgesteld. Onze gerechtsdeurwaarders overhandigen de dagvaarding aan jouw klant. Je kunt dit volgen via Dossier-Online, het online inzagesysteem van Janssen & Janssen. Gedurende het gerechtelijke traject staan onze juristen je graag bij om jouw belangen te behartigen.

Uiteindelijk neemt de rechter een beslissing. De rechter zal jouw klant veroordelen om tot betaling over te gaan of de eis wordt (deels) afgewezen. Dit doet de rechter door een vonnis te wijzen. Dit vonnis komt uiteindelijk bij ons terecht en moet verwerkt worden in het dossier. Daarna gaat de gerechtsdeurwaarder het vonnis overhandigen aan jouw klant.

Als het vonnis is overhandigd en betaling blijft nog steeds uit, dan mogen we beslag leggen. Het executietraject kan beginnen. We kunnen beslag leggen op inkomsten, belastingteruggave, een bankrekening of op (on)roerend goed zoals een koopwoning, auto of inboedel. Op deze manier proberen we de vordering dan alsnog voor jou te incasseren.

Vragen over betalen?

088 730 34 00

Zakelijke vragen?

088 730 34 37

Direct met ons chatten

Start chat