Inzetten op financiële fitheid van medewerkers geeft hoog rendement

Shutterstock 154575326

Iemand die zijn financiën op orde heeft, is productiever, gelukkiger en heeft ruimte om naar de toekomst te kijken. Maar helaas is niet iedereen financieel fit. Als er geldzorgen zijn, dan is die persoon sneller afgeleid en is de kans groter dat hij zich ziek meldt. 62 procent van de werkgevers heeft te maken met personeel met financiële problemen en 21 procent van de medewerkers heeft lichte of ernstige betalingsproblemen. Uit onderzoek van Nibud (2017) blijkt dat de kosten voor een medewerker met financiële zorgen flink oplopen; 13.000 euro per jaar.

Het is mogelijk om al in een vroeg stadium signalen van financiële onrust of zorgen op te pikken en in gesprek te gaan met je medewerker. Vaak wordt gedacht dat dit te veel in de privésfeer ligt, maar zoals uit het onderzoek van Nibud blijkt, hebben problematische schulden ook grote gevolgen voor de organisatie. Dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe herken je de signalen én hoe ga je het gesprek aan? En hoe help je je medewerker dan verder na het gesprek.


Steeds meer werkgevers realiseren zich dat de financiële fitheid van medewerkers aandacht verdient en zijn bereid medewerkers te helpen. Om hier meer zicht en grip op te krijgen, verzorgen we een workshop en bieden we ook goede begeleiding voor medewerkers.

Workshop: financieel fitte medewerkers

In de 2 uur durende workshop schetsen we een duidelijk beeld waarom aandacht hiervoor belangrijk is. Ook krijg je inzichten in concrete voordelen voor jouw organisatie.
De workshop is bedoeld voor de medewerkers van de afdeling HR en de manager financiën.

Na de workshop heb je:
Inzicht in de risico’s van financiële problemen bij medewerkers; 13.000 euro per medewerker per jaar.
• Inzichten en handvatten om uitval, arbeidsverzuim en productiviteitsverlies als gevolg van financiële problemen te voorkomen.
• Kennis van verschillende mogelijkheden om medewerkers te helpen zoals budgetbeheer, budgetcoaching en schuldhulpverlening.

Hulp voor medewerkers met financiële zorgen

Als er medewerkers zijn met financiële zorgen, is het belangrijk dat deze goede hulp krijgen. Hulp die ervoor zorgt dat mensen weer overzicht krijgen en financieel fit worden. De goed opgeleide budgetcoaches van Janssen & Janssen bieden deze ondersteuning.
Als de geldzorgen groter zijn of als er sprake is van problematische schulden kan een bewindvoerder of budgetbeheerder een oplossing bieden. Zusteronderneming Exquis Bewindvoering biedt de diensten bewindvoering en budgetbeheer aan.

Ons aanbod

Het doel? Financieel fitte medewerkers die gemotiveerd en betrokken aan het werk zijn én blijven. In de praktijk levert dit minder loonbeslagen, minder arbeidsverzuim en uitval én meer werkplezier op.

Heeft u interesse?
In een vrijblijvend adviesgesprek vertellen we je graag meer. Neem contact met ons op via Elsemieke Rooms: elsemieke.rooms@janssen-janssen.nl. Bellen kan ook: 088 730 34 37.

Img banner02 2x

Geïnteresseerd?

Neem vrijblijvend contact op

Contact opnemen

Vragen over betalen?

088 730 34 00

Zakelijke vragen?

088 730 34 37

Direct met ons chatten

Start chat