Help mij met oplossen

We zijn er om samen met jou een oplossing te vinden. Om op deze manier tot een schuldenvrije situatie te komen. Wij adviseren om altijd contact op te nemen. Dan kunnen we ook samen op zoek gaan naar een oplossing. 


We hebben samen een betalingsregeling afgesproken. Dan moet je je houden aan de gemaakte afspraken. Belangrijk is dat je snel om hulp vraagt als aflossen niet lukt. Het is verstandig om je financiële situatie in kaart te brengen, of te laten brengen door een deskundige. Op de site van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) kun je veel informatie vinden. Ook vind je daar tips. Voorkom meer problemen, praat er met iemand over en onderneem actie. 

Ik wil een betalingsregeling treffen

In sommige gevallen is het mogelijk een betalingsregeling af te spreken. Op deze manier kun je in termijnen betalen. Wij beoordelen in overleg met de schuldeiser (de  organisatie waar je nog moet betalen voor een geleverd product of dienst) of dit mogelijk is. Je kunt een betalingsregeling voorstellen door in te loggen op Uwdossier-online. Om in te loggen heb je het dossier- en accountnummer nodig. Dit vind je in de brief die je van ons hebt gekregen. Daarnaast heb je een geldig e-mailadres nodig. Uitleg over hoe je kunt inloggen via Uwdossier-online vind je hier. Ook staat dit in de brief die je van ons hebt ontvangen.
Je kunt ook per e-mail een betalingsregeling voorstellen. Stuur het verzoek 

naar ... en vermeld dan jouw dossiernummer. 

Ik kan niet betalen

In Nederland is er een aantal schuldhulpverlenende instanties . Zij kunnen je met jouw problemen helpen.

Het bewijs van aanmelding bij een schuldhulpverlenende instantie of een verzoek tot toelating tot de Wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp) hebben wij nodig. Stuur dit bewijs per fax of per e-mail (...) naar ons toe. Vermeld dan altijd jouw dossiernummer. 

Jouw aanmelding bij een schuldhulpverlenende instantie betekent niet dat je niet meer hoeft te betalen. Probeer daarom altijd om een betaalafspraak met ons te maken. Hieruit blijkt namelijk dat je wilt betalen en naar een oplossing zoekt.

Hulpinstanties

Ben je het overzicht op jouw financiële situatie kwijt? Lukt het je niet meer om de rekeningen op tijd te betalen? In Nederland is een aantal schuldhulpverlenende instanties die je met deze problemen kan helpen. Dit zijn schuldhulpverlening, de Stadsbank en het Nibud.

Schuldhulpverlening

Gemeenten hebben de verplichting om schuldhulpverlening uit te voeren. Dat betekent niet dat zij jouw financiële situatie overnemen, maar zij helpen jou om een oplossing te vinden. De gemeente kan bijvoorbeeld voor jou bemiddelen. Daarnaast kan de gemeente jou begeleiden bij het op orde brengen van jouw situatie. Informeer bij jouw gemeente om meer te weten te komen over de mogelijkheden bij jou in de buurt.

Stadsbank

De Stadsbank helpt mensen om hun financiële situatie op orde te krijgen. Dit doet ze door een lening te geven in ruil voor onderpand. Dit zijn bijvoorbeeld spullen zoals goud, zilver, sieraden, geluidsinstallaties of fotocamera’s. Door deze spullen aan de Stadsbank uit te lenen, krijg je meteen geld. Hierdoor is het mogelijk om openstaande rekeningen te betalen. De Stadsbank is een gemeentelijke instelling zonder winstoogmerk. Vraag bij jouw gemeente naar de mogelijkheden.

Nibud

Het Nibud is een onafhankelijke stichting met veel informatie en advies over financiën. Op de website kun je informatie vinden over onderwerpen als lenen, schulden, rondkomen en sparen. Het Nibud helpt je ook met budgettips en rekentools.

Mijn vraag staat er niet tussen

Heb je een vraag aan ons? Dan kun je deze eenvoudig telefonisch aan ons stellen. Bel naar 088 730 34 00. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 20.00 uur telefonisch bereikbaar.

Neem contact op

xHeeft u een vraag?