Wij gaan voor een schuldenvrije maatschappij

Shutterstock 195738788
  • 23-03-2017
  • Leestijd: 2 minuten

Een incassobureau en gerechtsdeurwaarderskantoor dat werkt aan een schuldenvrije maatschappij? Janssen & Janssen Incasso & Gerechtsdeurwaarders doorbreekt de traditionele werkwijze en gooit het roer om. Als eerste organisatie in Nederland kiezen we niet voor het incasseren van de dossiers, maar juist voor het voorkomen van het incasseren van deze dossiers. Door preventie en proactief advies werken wij aan een schuldenvrije maatschappij.

Om de schuldenproblematiek aan te pakken, is preventie en hulp essentieel. Uit onderzoek blijkt dat gedrag een belangrijke factor is in het terugdringen van betalingsachterstanden. Daarom zetten we per 27 maart 2017 onze jarenlange ervaring en kennis in om nieuwe schulden te voorkomen. We gaan zowel de opdrachtgever áls de klant-debiteur maximaal helpen. De opdrachtgever door hem te helpen het facturatie- en incassoproces zo efficiënt mogelijk in te richten. Met de klant-debiteur zoeken we samen naar het onderliggend probleem. Door middel van motiverende gesprekstechnieken stellen we de juiste vragen en zoeken we de passende oplossing. Bij ons werken mensen die het oplossen van het probleem net zo belangrijk vinden als het innen van de schuld.

Kritisch en alert op het maken van kosten

We geven lezingen en trainingen op diverse scholen over het omgaan met geld en vanaf 5 april 2017 zijn we gastdocent voor Stichting LEF. Daarnaast adviseren we op basis van de verzamelde data bedrijven over de beste aanpak zodat er minder dossiers naar ons worden doorgestuurd. En de kosten en schulden voor de klant-debiteur niet onnodig oplopen. We delen de kennis actief en helpen zelf gezinnen met hun schulden. We benaderen de klant-debiteuren met een zo’n groot mogelijk inlevend vermogen. We spreken en schrijven in begrijpelijke taal en scheppen orde in de chaos. En weten ze het niet? Dan werken we samen met partners die het wel weten. Om samen een oplossing te vinden. Zo doorbreken we de negatieve spiraal en buigen we de schuldpositie om naar perspectief. We voelen én nemen onze verantwoordelijkheid.

Aantal mensen met schulden daalt niet

Volgens het rapport ‘Huishoudens in de rode cijfers 2015’ van de Rijksoverheid hebben meer dan 1 miljoen Nederlanders structureel te maken met betalingsachterstanden of met schulden. “Ondanks alle inspanningen van de overheid en de groeiende welvaart in Nederland loopt dit aantal niet terug. Mensen komen steeds meer in de problemen. Dat raakt ons!

Mensen komen vaak in situaties terecht waar ze niet om vragen. Mede door hoe mensen in het leven staan en hoe ze met geld omgaan is er een enorme toename van betalingsproblematiek. Steeds meer mensen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Leningen worden niet afbetaald. Facturen van elektriciteit, gas, huur of zorg stapelen zich ongeopend op”, aldus Saskia van de Schoot, adjunct-directeur bij Janssen & Janssen.

Bekijk de korte animatie met meer informatie over onze nieuwe werkwijze: