Wat doet een ontruiming met je?

Onruiming brief
  • 05-03-2021
  • Leestijd: 2 minuten

Een ontruiming voorkomen, daar zetten we ons iedere dag voor in. Het is zo’n ingrijpend en heftig middel dat we het te allen tijde willen voorkomen. Toch kun je het niet in alle gevallen voorkomen en blijkt een huisuitzetting soms nodig. Door middel van openhartige (video-)interviews kom je erachter wat een ontruiming met mensen doet en hoe ze hun leven erna weer op proberen te pakken.

Er volgen een aantal verhalen uit de praktijk:

Een lastige jeugd, vaak verhuisd en op latere leeftijd komen daar drank en drugs bij in het spel. Michael Kaptein (45) raakt erdoor diep in de schulden. Jarenlang leeft hij in angst. De stress en zorgen zijn zo groot dat het hem niet meer lukt om logisch na te denken. Het duurt dan ook niet lang voordat hij zijn huis kwijtraakt. Wanneer hij als treinmachinist tijdens werktijd dronken achter het stuur wordt betrapt, raakt hij zijn baan kwijt. Het is de start van zijn nieuwe leven…

Marcello van den Anker is in het verleden 4 keer ontruimd. Zijn verhaal heeft hij al eerder op onze Corporatiedag in 2016 verteld. Op dit moment zet Marcello zich in als ervaringsdeskundige om huurders van Wonen Limburg te helpen. Hoe hij dit doet en hoe hij in contact komt met de huurder? Dat vertelt Marcello in een filmpje. Als Marcello begint te praten, hangen wij aan zijn lippen. Het is dus zeker de moeite waard om het filmpje helemaal te bekijken. Zo brengen we een sessie van de Corporatiedag in zijn geheel toch in deze krant…

Als woningbouwcorporatie samenwerken met een ervaringsdeskundige, wat levert dit jouw huurder op? Peter van de Laar, medewerker leefbaarheid bij Wonen Limburg, geeft antwoord op deze vraag. De samenwerking bespaart onder andere tijd en geld. Zowel voor de corporatie als voor de huurder. Ook zorgt de samenwerking voor contacten met instanties die anders niet tot stand zouden zijn gekomen. Nieuwsgierig wat dit jou kan opbrengen? Bekijk dan het filmpje van Peter…

15 jaar zit Zina Valentin (54) in de schulden. Door problemen met haar gezondheid is ze niet in staat om iets aan haar situatie te veranderen. Ze negeert de schulden, doet alsof ze er niet zijn. Tot het moment dat de financiële problemen zo groot zijn geworden dat ze op straat wordt gezet…

Ben je benieuwd naar de volledige verhalen met bijbehorende filmpjes? Neem dan een kijkje in onze corporatiekrant: https://corporatiekrant.janssen-janssen.nl/corporatiekrant/verhalen-uit-de-praktijk/

Vragen over betalen?

088 730 34 00

Zakelijke vragen?

088 730 34 37

Direct met ons chatten

Start chat