Verlenging coronamaatregelen: vestigingen voorlopig gesloten

Coronavirus 4914026
  • 02-04-2020
  • Leestijd: 2 minuten

De coronacrisis overvalt ons allemaal en raakt veel mensen. We willen voorkomen dat schulden oplopen. Gisteren is de nieuwe campagne 'Bellen is oplossen' van start gegaan. Deze campagne is een initiatief van de KBvG en is erop gericht dat klant-debiteuren eerder contact met ons opnemen. Zodat we in gesprek kunnen gaan en samen tot een oplossing kunnen komen. In deze tijd is het moeilijk om het gesprek met klant-debiteuren aan te gaan, maar zeker niet onmogelijk. We doen een stapje extra. Kijken naar wat we in de minnelijke fase kunnen doen, bellen ouderen op om te vragen hoe het met ze gaat, versturen een mailing met tips naar klant-debiteuren, houden digitale huisbezoeken en vragen of ze ons willen bellen. Deze acties zorgen ervoor dat we toch in contact komen met onze klant-debiteuren.

Maatregelen corona
De coronamaatregelen zijn verlengd. Dat betekent dat onze vestigingen voorlopig gesloten zijn voor bezoek.

Ambt van gerechtsdeurwaarder is vitaal beroep
Onze deurwaarders kunnen hun werkzaamheden nog gewoon blijven doen. Zij nemen de RIVM-maatregelen in acht, maar dit belemmert ze niet in hun werk. Sinds deze week is het ambt van gerechtsdeurwaarders ook aangemerkt als vitaal beroep. We zijn onderdeel van de categorie ‘noodzakelijke overheidsprocessen’ en op dit moment essentieel voor Nederland.

Onze deurwaarders zitten dagelijks op de weg en zijn de oren en ogen van de straat. Zij constateren wat er gebeurt. Zij zien ook als de RIVM-maatregelen worden overtreden. We vinden het dan niet meer dan normaal dat we dit melden bij de gemeente en/of politie. Onze deurwaarders hebben een signalerende functie en uiteraard zetten we een stapje extra in deze tijd. Ook bij het handhaven van dergelijke maatregelen kunnen we van toegevoegde waarde zijn. Zo kijken we samen naar wat we wel kunnen doen in deze crisis.

Wij horen graag hoe wij jou in deze tijd nóg meer van dienst kunnen zijn. Neem contact op met jouw vaste contactpersoon binnen Janssen & Janssen en we helpen je graag.