Terugdringen van schuldenproblematiek onder jongeren

Shutterstock

Jenna Zhao

Commercieel Medewerker Binnendienst

Delen via social

  • 18-02-2020
  • Leestijd: 2 minuten
  • Geschreven door Jenna Zhao

Project Budget Challenge 2016

Schulden. Het is een onderwerp waar je niet makkelijk over praat. Om dit taboe te doorbreken, werd onlangs het project Budget Challenge opgestart. Het doel hiervan: jongeren bewust maken van schulden en hen concrete tips geven.

Tien medewerkers van Janssen & Janssen hebben afgelopen maand meegeholpen aan de Budget Challenge. Ze gaven gastlessen op mbo-scholen verspreid door het land waarin het onderwerp geld en schulden aan bod kwam. Hoe kom je uit schulden, hoe ga je met geld om en wat kost bijvoorbeeld een mobiele telefoon? Op deze en meer vragen werd dieper ingegaan om jongeren bewust te maken van hun uitgaven en de financiële zelfredzaamheid te vergroten.

Betaalproblemen

De Budget Challenge is een initiatief van stichting ‘Weet Wat Je Besteedt (WWJB)’. Uit onderzoek blijkt dat 22 procent van de lager en middelbaar opgeleiden tussen 18 en 34 jaar betaalproblemen heeft. Telefoonkosten zijn een belangrijke oorzaak van schulden. De schuldenproblematiek van jongeren is een groot maatschappelijk probleem. Wij omarmen daarom het initiatief en met veel enthousiasme zijn onze medewerkers aan de slag gegaan met de studenten.