Schuldenwijzer gelanceerd

Image placeholder
  • 21-10-2019
  • Leestijd: 2 minuten

In één oogopslag een actueel overzicht van je schulden. Dat is vanaf vrijdag 18 oktober mogelijk op Schuldenwijzer.nl. Op dit platform is het voor de burger mogelijk om een totaaloverzicht van alle schulden te krijgen. De site is een initiatief van de KBvG en SNG.

Wilbert van de Donk, Directeur Janssen & Janssen en voorzitter van de KBvG, opende afgelopen vrijdag samen met Marco Florijn, voorzitter van de NVVK, het platform. “We doen al lange tijd met diverse partijen verschillende acties om het zo effectief en efficiënt mogelijk te maken voor debiteuren. Schuldenwijzer is daar een mooi voorbeeld van. Alle schuldeisende partijen hebben een eigen administratie. Voor debiteuren is het erg tijdrovend en lastig om van alle partijen informatie op te vragen. Op Schuldenwijzer hoeven ze alleen maar in te loggen en de actuele informatie verschijnt. Een debiteur kan dus heel snel zien bij welke deurwaarderskantoren hij schulden heeft.”

In fases gerealiseerd

Fase 1 van het platform is gelanceerd. In totaal wordt Schuldenwijzer.nl in drie fases gerealiseerd. De eerste fase staat in het teken van inventariseren. Alle informatie uit het Digitaal Beslagregister (DBR) – hierin staan alle loon- en uitkeringsbeslagen – wordt opgenomen in Schuldenwijzer.

Niet alleen is Schuldenwijzer een handige tool voor debiteuren, ook deurwaarders zelf, schuldhulpverleners en overheidsinstanties kunnen op den duur via deze website inzicht krijgen in de financiële situatie van debiteuren. “Dat gebeurt in fase 2 en 3. De gegevens wie de eerste deurwaarder is, is van onschatbare waarde voor het leggen van beslag.”

Kijk voor meer informatie op: www.schuldenwijzer.nl