Janssen & Janssen loopt geboortejaar voor het goede doel

Image00009

Femke Beemer

Delen via social

  • 20-09-2021
  • Leestijd: 2 minuten
  • Geschreven door Femke Beemer

En zet nog wat stappen meer...

Het doel was om 1989 kilometer (het geboortejaar van Janssen & Janssen) te lopen. En we eindigden 31 augustus met maar liefst 4.134 kilometer op de teller! Dat betekent dat we een bedrag van 1.570 euro bij elkaar hebben gelopen en dit doneerden we aan Community Farm.

In de maand augustus hebben onze collega’s hun beste beentje voorgezet en wandelden zij voor het goede doel. We werden uitgedaagd om achter de computer vandaan te komen en samen minimaal 1989 kilometer te lopen. Dat deden we niet alleen voor ons zelf, maar ook voor Community Farm. Want iedere gelopen kilometer werd door onze directie beloond en het eindbedrag zouden we doneren aan Community Farm.

“Toen we met de actie begonnen, waren we bang dat we misschien de 1989 kilometer niet zouden halen. De eerste week zag er namelijk nog niet zo veelbelovend uit. Maar al snel haakten er meer collega’s aan en werden de routes steeds langer. We daagden elkaar echt uit en zeker in de top-3 was het spannend. Marga en Marjon streden om de 1e plaats en uiteindelijk ging Anton er met de winst vandoor. Hij is van de lange afstanden en deed op de laatste dag een flinke duit in het zakje van een wandeling van maar liefst 65,5 kilometer! Die eerste plek is hem dan ook meer dan gegund. En Gerald is ook het vermelden waard. Hij eindigde op nummer 4, maar is de énige van de hele club die geen dag heeft overgeslagen. Deze challenge ging absoluut niet om wie de meeste kilometers zou lopen, maar zo zie je maar weer dat we ook buiten ons werk om harstikke fanatiek en competitief zijn.” Aan het woord is Diana van de Velde. Als één van de initiatiefnemers van de challenge hield zij iedere dag het aantal gelopen kilometers bij.

Fitte medewerkers

“We hadden van te voren nooit kunnen bedenken of hopen wat deze actie teweeg zou brengen bij onze collega’s. Op fysieke afstand van elkaar, in tijden van thuiswerken, werd de afstand steeds kleiner. We liepen voor Community Farm, maar er ontstond hier ook een community. We genoten van elkaars foto’s, werden geïnspireerd door andermans routes, gaven elkaar kudo’s en moedigden elkaar aan”, vult Nina van de Burgt aan. Ook zij is één van de initiatiefnemers en werkzaam als HR medewerker bij Janssen & Janssen. “We zijn continu aan het zoeken hoe we het werk leuker, maar ook gezonder kunnen maken. Wanneer mensen fit zijn en lekker in hun vel zitten, is dit heel veel waard. Dat we veel zitten is geen verrassing en deze actie was dé stimulans om in beweging te komen”, vertelt ze enthousiast.

Tot rust komen bij Community Farm

Met deze challenge hebben we niet alleen aan onze eigen gezondheid gewerkt, maar ook aan die van anderen. Want na afloop hebben we het totaalbedrag van 1570 euro gedoneerd aan het kleinschalige instituut Community Farm. Daar is men in staat om mensen die – onder druk van externe factoren – mentaal zijn vastgelopen (bijvoorbeeld door een burn-out) succesvol te laten herstellen.

Carmen en Coen zetten zich in voor een gezondere samenleving, in de ruimste zin van het woord. Ze creëren hiervoor een beleefbare community zodat ze echt in staat zijn te verbinden, te onderzoeken en te inspireren. “Het is een plek waar je echt tot rust komt en daar is in deze tijd veel behoefte aan”, start Carmen. Jaren terug kampte zij met persoonlijke uitdagingen en stress en om te ontsnappen aan de hedendaagse verwachtingen liep ze de bedevaartstocht naar Santiago de Compostella samen met haar ezel Prairie. “Van het geld dat Janssen & Janssen heeft ingezameld gaan we een nieuw verblijf voor de schapen bouwen. In de ideale situatie willen we daarboven nog een slaapplek voor twee personen creëren zodat mensen die het nodig hebben, ook voor langere tijd kunnen verblijven bij ons.”

Niet alleen fysieke fitheid, óók mentaal fit

“Deze actie was een stoere keuze van Janssen & Janssen. Niet iedereen erkent naast fysieke fitheid het belang van mentale fitheid. In ons vak merken we veelvuldig de relatie tussen deze twee. Het hebben van schulden gaat gepaard met stressklachten. En stressklachten zorgen voor concentratieproblemen, ook op het werk. Iedereen is gebaat bij (financieel) fitte medewerkers. Het geld dat we hebben ingezameld is heel goed terechtgekomen bij Community Farm. Carmen en Coen gunnen het mensen om bij hen de rust te vinden. Ze zijn er niet om de burn-out of bijvoorbeeld stressklachten weg te nemen, maar het is wel een plek waar mensen even de tijd voor zichzelf krijgen en kunnen ontsnappen aan de alledaagse drukte. Mooi dat Janssen & Janssen en de collega’s hier een bijdrage aan hebben kunnen leveren en daarnaast ook heel tof dat het kwam door het wandelen wat Carmen destijds ook erg goed heeft geholpen”, sluit een zichtbaar trotse Nina af.

Toppers JJ loopt

De toppers v.l.n.r.: Marga, Marjon en Gerald