Gemeenten positief over 0800-8115 en promotiepakket

Screenshot 2021 03 16 at 08 15 09
  • 16-03-2021
  • Leestijd: 2 minuten

Gemeenten zien 0800-8115 en het gratis promotiepakket als aanvulling op hun huidige schuldenbeleid. Dat blijkt uit een recente enquête van de Nederlandse Schuldhulproute (NSR), Janssen & Janssen Incasso & Gerechtsdeurwaarders en Kredietbank Nederland onder gemeenten over het landelijke telefoonnummer voor geldzorgen. Hoewel het promotiepakket nog aan bekendheid kan winnen, slaat het pakket al aan bij driekwart van de gemeenten die het gebruikt.

Meer mensen in beeld door 0800-8115
René Timmerman (gemeenteadviseur NSR) is enthousiast over de eerste onderzoeksresultaten: “80% van de gemeenten die gereageerd hebben is al bekend met 0800-8115, dat sinds september 2020 landelijk bereikbaar is voor mensen met geldzorgen. Voor bijna 60% van de gemeenten blijkt het nummer nu al een grote meerwaarde.

Gemeenten krijgen door de laagdrempeligheid en anonimiteit van het telefoonnummer meer mensen met geldzorgen in beeld. Dit zien we ook terug in de maandelijks honderden bellers.”

Enkele reacties van gemeenten:

  • ‘Het anoniem verkrijgen van een inzichtelijk beeld van je situatie kan bijdragen aan het stellen van een hulpvraag of vergemakkelijkt het gesprek met de klant over inkomensvraagstukken.’
  • ‘Het helpt om mensen in de actiestand te zetten iets te gaan doen met hun schulden.’
  • ‘Het is fijn dat er meerdere kanalen zijn waardoor we mensen met schulden in beeld kunnen krijgen.’

Promotiepakket blijkt effectief
Ook het promotiepakket met allerlei materialen om het telefoonnummer binnen gemeenten te promoten blijkt effectief. “Het pakket slaat bij 75% van de gemeenten die het gebruikt echt aan”, aldus Timmerman. “Als we dan in de resultaten zien dat 80% van de gemeenten nog niet bekend is met het pakket, biedt dat geweldige kansen om het nummer nog meer lokale bekendheid te geven.”

Over 0800-8115
0800-8115 is een landelijk telefoonnummer dat mensen met geldzorgen gratis, anoniem en persoonlijk adviseert. De ‘warme’ doorverbinding naar lokale schuldhulpverlening vergroot het bereik van de lokale schuldhulpverlening. 0800-8115 is onderdeel van de Nederlandse Schuldhulproute en wordt mede mogelijk gemaakt door Kredietbank Nederland en Janssen & Janssen Incasso & Gerechtsdeurwaarders.

Neem contact op
Wil jij als gemeente ook meer mensen met geldzorgen in beeld krijgen? Neem contact op met gemeenteadviseur René Timmerman voor het gratis 0800-8115 promotiepakket. Onze gemeenteadviseurs helpen je graag om dit pakket effectief toe te passen in jouw gemeente.