Vragen over betalen?

088 730 34 00

Zakelijke vragen?

088 730 34 37

Direct met ons chatten

Start chat

Financiële gezondheid

Jenna Zhao

Commercieel Medewerker Binnendienst

Delen via social

  • 13-02-2020
  • Leestijd: 2 minuten
  • Geschreven door Jenna Zhao

Ook voor werkgevers is het belangrijk om medewerkers met financiële zorgen te helpen. Uit onderzoek blijkt dat bijna 2/3 van de werkgevers personeel heeft met financiële problemen en dan werkgevers pas laat zicht krijgen op de geldproblemen van hun personeel. Bovendien laat het onderzoek (Nibud 2017) zien dat de kosten voor een medewerker met financiële zorgen flink oplopen; € 13.000,- per jaar.

Wanneer je op tijd signalen van een medewerker met financiële zorgen of schulden herkent, oppikt en hulp biedt, zijn problematische schulden te voorkomen. Bovendien bespaar je daardoor aanzienlijk kosten. Daar helpen we je graag bij. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met DiFfit (‘Duurzaam Inzetbaar Financieel Fit’).

Signaleren loont

Het is mogelijk om al in een vroeg stadium signalen van financiële onrust of zorgen op te pikken en in gesprek te gaan met je medewerker. Vaak wordt gedacht dat dit te veel in de privésfeer ligt, maar zoals bovenstaande feiten laten zien, hebben problematische schulden ook grote gevolgen voor de organisatie. Dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe herken je de signalen én hoe ga je het gesprek aan?

Leer de signalen herkennen

In de training ‘365 dagen fitte medewerkers voor werkgevers’ staat het herkennen van signalen van financiële onrust bij medewerkers en het in gesprek gaan met de medewerker centraal.

Bied goede hulp

Als er medewerkers zijn met financiële zorgen, is het belangrijk dat deze goede hulp krijgen. Hulp die ervoor zorgt dat mensen weer overzicht krijgen en financieel fit worden. De goed opgeleide budgetcoaches van Janssen & Janssen bieden deze ondersteuning.

Als de geldzorgen groter zijn of als er sprake is van problematische schulden kan een bewindvoerder of budgetbeheerder een oplossing bieden. Janssen & Janssen biedt deze zorg met gecertificeerde budgetcoaches en de zusteronderneming Exquis Bewindvoering biedt de diensten bewindvoering en budgetbeheer.

In de samenwerking tussen DiFfit en Janssen & Janssen weet je zeker dat je kwalitatief goede hulp biedt.

Het resultaat

Financieel fitte medewerkers die gemotiveerd en betrokken aan het werk zijn én blijven. En daarnaast minder loonbeslagen, minder arbeidsverzuim en -uitval en meer werkplezier op.

Wil jij ook financieel gezonde medewerkers? Wij komen graag bij je langs en maken inzichtelijk wat het rendement voor jouw organisatie is! Neem contact met ons op via Claartje Bom: claartje.bom@janssen-janssen.nl.

Bellen kan ook naar 088 – 730 34 04.

We denken graag met je mee.