Een nieuw keurmerk voor maatschappelijk verantwoord incasseren: Social Responsible Credit Management

8 Logo SRCM payoff kopgroep small
  • 23-07-2019
  • Leestijd: 2 minuten

Janssen & Janssen werkt aan een nieuw keurmerk voor verantwoord ondernemen: Social Responsible Credit Management. Dit keurmerk voldoet aan onze behoefte om één keurmerk te hebben gericht op de klant-debiteur én op ons als gerechtsdeurwaarderskantoor. Het Sociaal Verantwoord Incasseren keurmerk voldoet voor ons als incassobureau en gerechtsdeurwaarderskantoor niet voldoende aan de norm voor maatschappelijk verantwoord incasseren. Het was een eenzijdige norm die vooral gericht was op het gedrag richting de klant-debiteur in de minnelijke fase.

“Begrijp ons niet verkeerd. Destijds waren we heel blij met een keurmerk gericht op maatschappelijk verantwoord incasseren. Het keurmerk SVI was het eerste en enige keurmerk waarmee we konden aantonen dat Janssen & Janssen als incasso-onderneming zich bewust was van de sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het was minder specifiek voor gerechtsdeurwaarders. We zagen voor ons als incassobureau én gerechtsdeurwaarderskantoor in de tenuitvoerlegging geen goed bruikbare norm voor maatschappelijk verantwoord incasseren. Het Social Responsible Credit Management is een nieuw initiatief van Aqturion en past beter bij ons. Bij onze primaire bedrijfsvoering en visie”, aldus Wilbert van de Donk, Directeur Janssen & Janssen.

Als lid van de kopgroep hebben we een bijdrage in het opstellen van de normen. Als ervaren partner brengen we onze visie op het deurwaardersvak in. Onze overtuiging dat je elke schuldenaar perspectief moet bieden, is een belangrijk agendapunt dat we ter sprake brengen.

Kijk voor meer informatie op website van SRCM: www.srcm-certificering.nl

Vragen over betalen?

088 730 34 00

Zakelijke vragen?

088 730 34 37

Direct met ons chatten

Start chat