Deurwaarderskantoor richt bewindvoering op om debiteuren van schulden af te helpen

Exquis persbericht

Jenna Zhao

Commercieel Medewerker Binnendienst

Delen via social

  • 13-02-2020
  • Leestijd: 2 minuten
  • Geschreven door Jenna Zhao

Eindhoven, 26 april 2018 - Janssen & Janssen Incasso & Gerechtsdeurwaarders biedt vanaf vandaag twee nieuwe mogelijkheden om te helpen bij financiële problemen. Opdrachtgevers kunnen gebruik maken van de diensten van de verschillende budgetcoaches van Janssen & Janssen. Om samen ervoor te zorgen dat klanten óf medewerkers met financiële problemen van opdrachtgevers begeleid kunnen worden naar een financieel gezond leven. Anderzijds kunnen mensen met financiële problemen ook zelf aan bel trekken voor hulp. In de opgerichte dochteronderneming Exquis Bewindvoering B.V. worden cliënten kwalitatief goed geholpen door een ervaren bewindvoerder. Voor de korte termijn via budgetcoaching of voor langere termijn via budgetbeheer of bewindvoering. Deze diensten bieden opdrachtgevers én mensen met financiële problemen de mogelijkheid om betaalproblemen de baas te worden. Janssen & Janssen maakt door het aanbieden van deze twee diensten een verdiepingsslag op de nieuwe visie.

Ondanks de verbetering in de economie heeft één op de vijf huishoudens risicovolle schulden, problematische schulden of zit in een schuldhulpverleningstraject. Nog steeds hebben veel mensen moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Leningen worden niet afbetaald. Facturen van elektriciteit, gas en huur of zorg stapelen zich ongeopend op. Zo wordt het leven van mensen een chaos. En dat raakt ons! Wij weten als geen ander dat dit schrikken is en dat dit anders kan. Het voorkomen van schulden is onze overtuiging. Wij streven naar een schuldenvrij Nederland.

We coachen naar een financieel zelfredzaam bestaan

Mensen die langdurig in armoede of schulden zitten, hebben moeite om hier zelfstandig uit te komen. De problemen blijven zich vaak opstapelen. We ervaren dat hulp bij de financiële administratie een lichtpunt kan zijn. We bieden hulp om orde in de chaos te scheppen. Als dat lukt in een kortdurig traject, dan helpen we via budgetcoaching. We coachen de cliënt naar een financieel zelfredzaam bestaan en leren om zo snel mogelijk zelf de controle te krijgen over de financiën. Maar als dat niet lukt, dan starten we een langdurig traject met budgetbeheer of mogelijk via een bewindvoerder.

Exquis Bewindvoering

Extra biedt Janssen & Janssen ook de mogelijkheid om via de nieuwe dochteronderneming Exquis Bewindvoering onafhankelijke hulp in te schakelen. Exquis wil met haar diensten goede financiële hulp bieden aan alle Nederlandse inwoners en bedrijven die hier behoefte aan hebben. Zij zijn toegankelijk, laagdrempelig, betrokken en zoeken actief persoonlijk contact. Transparantie en respect vinden zij belangrijk. Dit betekent dat zij eenvoudig en begrijpelijk communiceren, moeilijke zaken uit handen nemen en altijd afspraken nakomen. Het financiële belang van de cliënt staat op de eerste plek. Dat is de basis voor een gezonde nieuwe toekomst. Exquis zorgt voor perspectief door onafhankelijk te ondersteunen in budgetcoaching, budgetbeheer of bewindvoering. Maximaal klantgericht op het voorkomen van verdere financiële problemen. Met deze diensten kan Exquis een persoon die financiële problemen heeft of een bedrijf dat hulp wil bieden echt een goede helpende hand bieden.

Doorbreken van bestaande processen en patronen

Opdrachtgevers kunnen gebruik maken van de budgetcoaches van Janssen & Janssen. Om klanten of medewerkers te helpen hun administratie op orde te krijgen en houden. Zo kunnen nieuwe schulden of verhogingen voorkomen worden. Een budgetcoach helpt bijvoorbeeld een woningcorporatie in een vroeg stadium. Om ontruimingen te voorkomen. De budgetcoach gaat op huisbezoek bij de huurder en helpt om het betaalgedrag voor de toekomst te verbeteren. Denk ook aan het actief hulp bieden aan medewerkers. Om het aantal loonbeslagen of het ziekteverzuim te verlagen in het bedrijf. Samenwerken in deze soort processen kan een vastgeroest patroon doorbreken en ergere problemen voorkomen.