Corona-update: advies ontruimingen na 1 juni 2020

Deurwaarder Ontruiming 70
  • 28-05-2020
  • Leestijd: 2 minuten

Door de coronacrisis is midden maart door de KBvG geadviseerd om ontruimingen zoveel mogelijk op te schorten. De rechtspraak heeft aan deze maatschappelijke wens invulling gegeven door tijdelijk geen ontbindingen en ontruimingen uit te spreken. Deze richtlijn geldt tot 1 juni 2020.

Vanaf 1 juni 2020 worden weer vonnissen verwacht waarin de ontbinding en ontruiming worden uitgesproken. De KBvG heeft daarom aangegeven het eerdere advies met betrekking tot het uitvoeren van ontruimingen te nuanceren. Het past de gerechtsdeurwaarders - in hun rol binnen het rechtsbestel - om de veroordeling, zoals uitgesproken door de Kantonrechter, uit te voeren.

Wat betekent dit concreet?
Wanneer na 1 juni 2020 een veroordeling wordt uitgesproken waarin de ontbinding en ontruiming wordt toegewezen, zullen wij de ontruiming gaan uitvoeren. Uiteraard alleen wanneer de verhuurder dit wenst. Hetzelfde geldt voor ontruimingsvonnissen waarvan de ontruiming tijdens de coronatijd is opgeschort.

Bij een ontruiming hebben wij altijd bijstand van de politie nodig. Het is dus van belang dat zij assistentie verlenen. Wanneer een politiebureau aangeeft geen assistentie te willen verlenen, gaan wij hierover met hen in gesprek.

Deurwaarder Ontruiming 70

Heb je hierover vragen?

Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Bel ons