Bespaar geld met de Budgetscan

Achtergrond Janssen Janssen
  • 16-12-2020
  • Leestijd: 2 minuten

Inzicht in geldzaken en persoonlijk advies

Als je een debiteur hebt met een betaalachterstand probeer je hem in een zo’n vroeg mogelijk stadium te helpen. Je gaat in gesprek en dan blijkt dat er meer aan de hand is. Je wil de debiteur graag op de rit krijgen. Niet alleen zorgen dat de achterstand wordt ingelopen, maar ook dat er een structurele oplossing komt zodat hij niet verder in de financiële problemen komt. Het is dan lastig te bepalen welke hulp de debiteur nodig heeft. De Budgetscan van Janssen & Janssen kan hierbij een hulpmiddel zijn. De Budgetscan levert namelijk inzicht in het budget van de debiteur; de inkomsten en uitgaven. Want als je dit inzicht hebt, kun je gaan sturen en bekijken wat er moet worden gedaan om te zorgen dat de debiteur financieel weer fit wordt.

Hoe gaat dit in zijn werk?

De Budgetscan bestaat uit een kort begeleidingstraject:

  • In een telefonisch (video)gesprek met een budgetcoach krijgt de debiteur ondersteuning bij het maken van een budgetoverzicht. Hiervoor krijgt hij een eenvoudig schema die hij gaat invullen. De budgetcoach legt hem uit hoe het werkt.
  • De debiteur gaat zelf aan de slag om het overzicht in te vullen. Tijdens het invullen kunnen er via WhatsApp vragen gesteld worden aan de budgetcoach. Het ingevulde overzicht deelt de debiteur met de budgetcoach.
  • Na een week (of een paar dagen – net wat er wordt afgesproken) vindt er een tweede telefonisch (video)gesprek plaats tussen de budgetcoach en de debiteur. In dit gesprek wordt bekeken wat er in het budgetoverzicht staat. Aan de hand daarvan geeft de budgetcoach een persoonlijk advies. Dit kan zijn hoe de debiteur kan bezuinigen, hoe voorkomen wordt dat er onnodig geld uitgegeven wordt en kan ook een advies zijn over welke rekeningen nog belangrijker zijn dan anderen. En wat de debiteur moet doen als nu tijdelijk een rekening niet kan worden betaald. Het is ook mogelijk dat de budgetcoach de debiteur verwijst naar een plek waar hij meer hulp kan krijgen als hij dat nodig heeft.

Voordelen voor organisatie

De Budgetscan is een kort begeleidingstraject en biedt jouw organisatie veel voordelen. Met een Budgetscan bied je jouw debiteur de kans om zijn financiën weer op de rit te krijgen en zijn vaste lasten weer te betalen. Ook kan uit de Budgetscan blijken dat de debiteur meer hulp nodig heeft. Hij wordt dan doorverwezen naar de juiste instantie waar hij verder geholpen kan worden.


Portret Elsemieke 2

Help jouw debiteur bij een duurzame oplossing en start vandaag nog met besparen

Wil je meer weten over de budgetscan? Neem dan contact op met Elsemieke Rooms. Ze vertelt je hier graag meer over. Stuur Elsemieke een e-mail: elsemieke.rooms@janssen-janssen.nl of bel haar.

Bel Elsemieke