Over de deurwaarder

Deurwaarder

Over de deurwaarder

Een deurwaarder is een door de Kroon benoemde openbaar ambtenaar. Als de rechter oordeelt dat je moet betalen en je betaalt niet, dan zorgt de deurwaarder dat er betaald wordt. Daarvoor heeft de deurwaarder wettelijke bevoegdheden. Als enige persoon in Nederland mag de deurwaarder beslag leggen op je inkomsten, loon of salaris, banktegoeden en op goederen.

Alle deurwaarders zijn aangesloten bij de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG). De KBvG heeft strenge eisen waar iedere deurwaarder aan moet voldoen. Ook de normen voor kwaliteit moeten door iedere deurwaarder worden gevolgd.

Hoe herken je een deurwaarder

Een deurwaarder is lastig te herkennen. Je ziet het bijvoorbeeld niet aan zijn kleding. Hij moet zich altijd kunnen legitimeren. Vraag hem of haar dan ook om een legitimatie. Zodat je er zeker van bent dat je met een echte deurwaarder te maken hebt.

Deurwaarder

Check het register gerechtsdeurwaarders

Iedere deurwaarder staat opgeslagen in een register. Zo kun je gemakkelijk controleren of je met een echte deurwaarder te maken hebt. Ga naar de website van het Register gerechtsdeurwaarders® en vul de gegevens van de deurwaarder in. Je ziet meteen of de deurwaarder in het systeem staat.

List 2828012 1920 pixabay

Bij twijfel neem contact met ons op

Mocht je een deurwaarder op bezoek krijgen, geef jezelf dan de tijd om te achterhalen met wie je in gesprek bent. Een echte deurwaarder gaat respectvol met je om. Met een echte deurwaarder kun je altijd een normaal en redelijk gesprek voeren en een normale afspraak maken als er een probleem is. En bij twijfel? Neem contact met ons op: 088 - 730 34 00.

MG 5878

Vragen over betalen?

088 730 34 00

Zakelijke vragen?

088 730 34 00

Direct met ons chatten

Start chat

Bericht sturen