Hulp aan werknemer

Als je werknemer schulden heeft, dan heeft dat ook effect op het werk. Het kan zijn dat je werknemer ongemotiveerd wordt, minder geconcentreerd is en zich vaker ziek meldt. Wat kun je doen?

In de praktijk blijkt dat het belangrijk is dat je in gesprek gaat met je werknemer. Bespreek het loonbeslag, vraag wat er aan de hand is en of je hulp kan bieden.
Veel werkgevers gaan het gesprek uit de weg. Ze vinden het lastig of willen zich niet bemoeien met iemands privéleven. Toch is het belangrijk om de communicatie open te houden. Een financieel fitte medewerker is immers ook in het voordeel van je organisatie. Als je het gesprek niet zelf wilt of durft aan te gaan, dan kunnen wij je handvatten geven. Wij spreken dagelijks klant-debiteuren en weten hoe we hen echt kunnen bereiken en in actie kunnen laten komen.

Voor je gesprek kan het handig zijn om te weten hoeveel er nog open staat en hoe lang je als werkgever dus nog inkomen moet inhouden. Stuur daarvoor een e-mail naar: info@janssen-janssen.nl.

De financiële situatie van je medewerkers is niet jouw verantwoordelijkheid als werkgever. Toch is je organisatie er zeer bij geholpen als mensen financieel in goede conditie zijn, net zoals dat ook geldt voor hun fysieke en mentale gezondheid. Ontdek je dat werknemers in de financiële problemen zitten, dan kun je ze onder meer wijzen op:

  1. Tips en tools van Nibud: op de website van Nibud kunnen ze informatie vinden over onderwerpen als lenen, schulden, rondkomen en sparen. Het Nibud helpt ook met budgettips en rekentools.
  2. Schuldhulpverlening bij de gemeente: hebben werknemers schulden en komen ze er zelf niet uit. Dan kun je je werknemer adviseren om zich aan te melden bij het schuldhulploket van zijn of haar gemeenten. Hier kunnen ze helpen met zaken op een rij zetten en een oplossing vinden.

Vragen over betalen?

088 730 34 00

Zakelijke vragen?

088 730 34 37

Direct met ons chatten

Start chat

Bericht sturen