Terugblik Corporatiedag 'De veranderende maatschappij'

Corporatiedag

26 november vond alweer de zevende editie van onze Corporatiedag plaats. Deze stond in het teken van ‘De veranderende maatschappij’. Een actueel thema dat vanuit verschillende invalshoeken werd benaderd. Het resultaat: een inspirerende dag.

 

In het thema ‘De veranderende maatschappij’ ging het verhaal van Nadja Jungmann (Lector rechten, schulden en incasso aan de Hogeschool van Utrecht) over de rol van gedrag bij effectieve incasso. Zij ging dieper in op de schaalvraag die maar weinig gebruikt wordt in incasso. Bij de schaalvraag stel je de vraag aan een klant-debiteur hoe belangrijk hij iets vindt. Bijvoorbeeld: hoe graag wil je je schulden aflossen op een schaal van 1 tot 10? De klant-debiteur geeft een 6. Waarop jij antwoord: waarom geen 4? De klant-debiteur moet hierover nadenken. Het helpt de klant-debiteur om de juiste afwegingen te maken. Zo’n schaalvraag is van belang voor een positief gesprek. Je toont namelijk oprechte interesse. Je praat niet tegen maar met de klant-debiteur.

 

Thijs Honig is coördinator Housing First bij het GGZE. Deze zorgorganisatie biedt dakloze psychiatrische cliënten een huis aan. Ze gaan uit van ‘het gezonde’ deel van de mens. Dit traject is eenvoudig en heeft eigenlijk maar drie eisen voor de daklozen, namelijk: de huur moet betaald worden, er mag geen overlast veroorzaakt worden en minimaal één keer per week moet de deur open voor woonbegeleiding.

Thijs had een andere instreek bij het thema. Zijn verhaal ging over kwetsbare burgers; voornamelijk dak- en thuislozen. Hoe ga je als woonconsulent met deze doelgroep om? Hij heeft daarvoor een week vrijwillig door Rotterdam gezworven om deze vraag beter te kunnen beantwoorden. Lezen is anders dan beleven. Hij moest het zelf meemaken. Ervaren.

 

Als laatste was aan de beurt Kantonrechter Math van Dooren met een boeiend verhaal over de juridische kant van een ontbinding van een huurovereenkomst. Hoe ga je om met lastige huurders? Hij besprak vele cases met de aanwezigen met de vraag wat zij zouden doen als ze in zijn schoenen stonden. Dit leverde geweldige discussies op met heel wat praktijkvoorbeelden. 

 

Dagvoorzitter, Mimoun Ouled Radi zorgde ervoor dat de dag goed werd begeleid.

Het was voor ons een zeer geslaagde dag om op terug te kijken.

 

Inspiratie corporatie

 

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail
Neem contact op

xHeeft u een vraag?