Politieacties raken deurwaarders

De nieuwe politieactie treft de deurwaarders in Nederland. Met de acties willen de politiebonden een betere cao voor het politiepersoneel afdwingen. Graag brengen we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Politie. Credits: Nessluop/Shutterstock.com

Afbeelding: Nessluop / Shutterstock.com


Sinds maart voeren de bonden, voor een betere cao, de druk op minister Ard van der Steur (Veiligheid) op door acties. De politie breidt haar acties de komende weken uit richting de deurwaarders. De politiebonden hebben hun leden opgeroepen deurwaarders de komende tijd niet meer te begeleiden bij huisbezoeken. Een kort geding, aangespannen door de Staat en de KBvG (Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders), heeft hier helaas geen verandering in kunnen brengen. De KBvG en de Staat hebben daarom besloten om hoger beroep (een ‘turbospoedappel’) in te stellen tegen deze uitspraak. Deurwaarders kunnen bij gevaarlijke situaties of calamiteiten wel altijd een beroep op de politie blijven doen, benadrukken de bonden.

 

Wij doen er alles aan om het werk door te laten gaan en de veiligheid van onze deurwaarders te waarborgen. We hebben contact gezocht met een aantal burgemeesters om tot een oplossing te komen.

 

Heb je naar aanleiding van dit bericht nog vragen? Neem dan contact op met jouw vaste aanspreekpunt binnen Janssen & Janssen.

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail
Neem contact op

xHeeft u een vraag?