Janssen & Janssen verzorgt budgetlessen voor studenten in Heerlen en Emmen

Deze week doen studenten van het Citaverde College (Heerlen) en het Drenthe College (Emmen) mee aan de landelijke Budget Challenge Workshop. De budgetlessen worden gegeven door medewerkers van Janssen & Janssen, die aangesloten zijn bij de NVVK, de brancheorganisatie op het gebied van schuldhulpverlening en sociaal bankieren.

 

Het initiatief om met ruim 2.500 MBO-studenten te spreken over schulden en vooral hoe deze voorkomen kunnen worden, is afkomstig van de Stichting Weet Wat Je Besteedt (WWJB).

 

Doel van de Budget Challenge Workshop is schulden bespreekbaar te maken en studenten leren minder geld uit te geven. De studenten krijgen inzicht in de oorzaken van schulden en wat dan te doen. Aan de hand van de online Shop Mood Meter en een vergelijking van hun uitgaven, bedenken de studenten tips voor elkaar om minder uit te geven.

 

Thea Hazel-Stals, directeur bij WWJB: “Wij willen het taboe doorbreken voor jongeren die in de schulden zitten (you’re not alone) en hen concrete tips aanreiken om goedkoper te leven en uit de problemen te komen. Maar beter nog is er voor te zorgen dat je niet in de problemen gaat komen. Hoe kun je goed omgaan met geld en zo meer financieel zelfredzamer worden? De Budget Challenge Workshop moet de jongeren hierbij helpen.”

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail
Neem contact op

xHeeft u een vraag?