Budget Challenge: een bijzondere ervaring

Budget Challenge is een initiatief van Stichting Weet Wat Je Besteedt (SWWJB), waarbij landelijk budgetlessen worden gegevens aan MBO-studenten. Dit project heeft als doel om schulden bespreekbaar te maken en studenten te leren minder geld uit te geven.

 

Janssen & Janssen verzorgde afgelopen week in Heerlen en in Emmen deze budgetlessen. Tijdens de workshops van ca 90 minuten helpen we jongeren om financiële zelfredzaamheid te vergroten. Met behulp van 2 dj’s van 3FM en aansprekende filmpjes van jongeren die zelf in de schulden zitten wordt aangegeven wat de gevolgen zijn wanneer je schulden hebt en wat je moet doen om dit op te lossen.

 

En al met al was het een bijzondere ervaring. Het verschil in persoonlijke situatie onder de studenten blijkt groot te zijn. De ene jongere woont al op zichzelf, betaalt al eigen zorgpremie en de andere jongere woont nog thuis waar ouders nog van alles betalen en nauwelijks uitgaven zijn. Het resultaat na evaluatie was uiterst positief!  Studenten zijn zich meer bewust van wat een schuld is, hoe je in de schulden kan raken, maar ook hoe je er weer uit kan komen. Bovendien hebben ze meer inzicht in welke andere leuke dingen ook mogelijk zijn voor minder budget.

 

Janssen & Janssen is zich bewust van haar rol in de maatschappij en verzorgt dan ook met plezier voorlichtingsbijeenkomsten zoals deze. Heeft u interesse of een goed idee? Neem dan contact met ons op!

 

opleidingsmateriaal_2 06022014 (2)

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail
Neem contact op

xHeeft u een vraag?